Ηλεία: Δύο κοινότητες ζητούν την ένταξή τους στον δήμο Μεγαλόπολης!

Την απόφαση να αλλάξουν δήμο και περιφέρεια πήραν…
στις κοινότητες Μάτεσι και Θεισόα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και να μετακινηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να ενταχθούν στον δήμο Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, με ομόφωνες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης συμφώνησε με την ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Ματεσίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας, του Οικισμού Τσουράκι της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σώστη Οιχαλίας Μεσσηνίας και του Οικισμού Τσουράκι της Τοπικής Κοινότητας Θεισόας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων του Νομού Ηλείας στο Δήμο Μεγαλόπολης.

ΘΕΙΣΟΑ – Με το από 6-6-2013 έγγραφό του, με αρθμ. πρωτ. 9144/6.6.2013 στο Δήμο Μεγαλόπολης, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Θεισόας κ. Αθανάσιος Μπράβης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αναφέρει τα εξής:
«Η Θεισόα ανήκει γεωγραφικά στην Ηλεία και στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στα σύνορα με την Αρκαδία αλλά έχει ιδιαιτερότητες που της επιβάλουν να κάνει χρήση του Νόμου του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010 άρθρο 283 παρ. 5) και να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης να εντάξει την Τοπική Κοινότητα Θεισόας στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Σας γνωρίζουμε ότι η Θεισόα ανήκει σε έναν Δήμο τεράστιας έκτασης και για να προβούμε σε οποιαδήποτε επίσκεψη ή συναλλαγή πρέπει να αφιερώσουμε όλη την ημέρα και εφόσον έχουμε δικό μας όχημα για μετάβαση στην πρωτεύουσα του Δήμου τα Κρέστενα.

• Η συγκοινωνία (ΚΤΕΛ κ.ά.) έχουμε σύνδεση και μόνο με τη Μεγαλόπολη, γραμμή Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, ενώ καμία με τη πρωτεύουσα του Δήμου μας.

• Με τις διάφορες υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ) συνεργαζόμαστε με τα υποκαταστήματα της Μεγαλόπολης στα οποία ανήκουμε.

• Οι κάτοικοι για λαϊκή αγορά επισκέπτονται κάθε Παρασκευή τη Μεγαλόπολη.

• Η ιατρική περίθαλψη των κατοίκων γίνεται από τις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες της Μεγαλόπολης.

• Επειδή πολλοί κάτοικοι του χωριού διαμένουν και στο χωριό και στην Αθήνα διακινούνται πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους στο χωριό αποκλειστικά από την μόνη διαδρομή που υπάρχει και είναι μέσα από τη Μεγαλόπολη.

Θεωρούμε ότι είναι κατανοητή η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα και ζητάμε να δήξετε την ανάλογη κατανόηση και να δεχτείτε το αίτημά μας. Η απόφασή μας, είναι απόφαση όλων των κατοίκων και δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα κάποια αντίθετη άποψη ή πρόταση.»

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *