Κουράστηκαν να μετρούν χασισόδεντρα οι αστυνομικοί στο Λασίθι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Συνελήφθησαν, χθες (06.09.2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σητείας, από …

αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 48 χρονών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, όπως είχε γράψει χθες το prismanews.gr

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων των περιοχών του Νομού Λασιθίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (06.09.2013) πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, σε περιοχές του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, δύο (2) ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι (θερμοκήπια), όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια είκοσι οκτώ (1.428) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 37χρονος και ο 48χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, σε βοηθητικό χώρο, παραπλεύρως των θερμοκηπίων, όπου διέμεναν οι ανωτέρω καλλιεργητές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών,

Τρία (3) εύχρηστα πιστόλια των 9mm,

Διακόσια είκοσι επτά (227) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και

Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Επίσης στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (14.925) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *