ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ

Η Σπίθα υπήρξε μια ιδέα που επηρέασε τον Λαό μας γρηγορότερα και πλατύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε, σε σημείο που να εκπλαγούμε κι εμείς οι ίδιοι και να βρεθούμε ουσιαστικά απροετοίμαστοι μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έθετε η οργανωτική ανάγκη για μια αρχική και στοιχειώδη έστω ενιαιοποίηση-μορφοποίηση της Κίνησης αυτής.

Όπως δήλωσα, ξεκινώντας την ομιλία μου την…..
1η του Δεκέμβρη του 2010, πρόθεσή μου δεν ήταν να κάνω κόμμα ή κίνημα οργανωμένο αλλά να δημιουργήσω μια Κίνηση Ιδεών και Προβληματισμού.

Σας διαβεβαιώ ότι την απόφαση την πήρα εντελώς μόνος, μιας και το σύνολο των παλιών μου συντρόφων-συναγωνιστών-φίλων, ακόμα και γνωστών, είχαν πολιτικά τοποθετηθεί οριστικά εδώ κι εκεί απορρίπτοντας εκ των προτέρων κάθε νέα άποψη. Έσπευσα όμως να σας προειδοποιήσω, ότι το «πείραμα» που προτείνω για τη δημιουργία ενός κινήματος από τη βάση του Λαού γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των λαϊκών κινημάτων και επομένως οι δυσκολίες που θα συναντήσει θα είναι πολλές και απρόβλεπτες.

Πολλοί, πάρα πολλοί, έσπευσαν να δημιουργήσουν Σπίθες κι αμέσως μετά δεν ήξεραν τι να τις κάνουν, δεδομένου ότι δεν υπήρχε γι’ αυτούς -όπως συνήθως γίνεται- ετοιμοπαράδοτη «μασημένη τροφή» ούτε «διορισμένοι» κομισσάριοι για να τους πουν πώς θα σκεφτούν, πώς θα μιλήσουν, πώς θα αποφασίσουν, θα κινηθούν και θα υπάρξουν.

Άλλοι πάλι, που όπως φαίνεται προέρχονται από κόμματα της αριστεράς, επομένως έχουν εμπειρίες (θα τις αποκαλούσα «της μασημένης τροφής»), θέλησαν να φτάσουν μονομιάς στο άλλο άκρο: δηλαδή της απόλυτης «απελευθέρωσης» από οποιαδήποτε ιδέα κεντρικής γραμμής (εν προκειμένω της δικής μου παρουσίας) με την ανακήρυξη της Σπίθας σε αυτόνομη πολιτική μονάδα που χαράζει αυτοτελώς την πολιτική της πορεία σύμφωνα με τις αποφάσεις των μελών της.

Ένα τρίτο φαινόμενο υπήρξε η δημιουργία Σπιθών κατευθυνόμενων από τα γνωστά «κέντρα», με σκοπό να επιφέρουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό και να δημιουργήσουν διαλυτικά φαινόμενα με στόχο την τελική διάλυσή μας από τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι η Κίνησή μας αποτελεί κίνδυνο γι’ αυτούς.

Το πόσο επικίνδυνοι είμαστε πραγματικά γι’ αυτούς, φαίνεται καθαρά από την γενικότερη στάση της Εξουσίας και του Συστήματος απέναντί μας που μέσα στον αιφνιδιασμό και στον πανικό τους επιλέξανε την πολιτική της απόλυτης αποσιώπησης -σαν να μην υπάρχουμε- με τον εξοβελισμό μας από τα ΜΜΕ και την απουσία κάθε δημόσιας αντιπαράθεσης μαζί μας.

Στη συνέχεια άρχισε οργανωμένα η στοχοποίησή μου από τους γνωστούς κύκλους και η απόπειρα εκμηδενισμού των ιδεών-προτάσεών μου, επειδή ακριβώς εγνώριζαν καλά, ότι αυτές ακριβώς οι ιδέες, όπως τις εξέθεσα στις πέντε ομιλίες μου, ήταν η αιτία για την συσπείρωση τόσων χιλιάδων πολιτών μέσα στις Σπίθες.

Σας δηλώνω ότι εξακολουθώ να είμαι μόνος, με μοναδικό μου στήριγμα τις ιδέες που εξέθεσα έως τώρα δημόσια. Όταν λέω «μόνος», εννοώ ότι δεν έχω και δεν θέλω να έχω τον παραμικρό «μηχανισμό», δεδομένου ότι πιστεύω ότι κανείς δεν έχει ως σήμερα γνωρίσει καλλίτερα από μένα το τι σημαίνει «μηχανισμός», όπως και κανείς δεν τον έχει υποστεί και καταγγείλει όσο εγώ.

Επομένως από αυτή την πλευρά θα πρέπει να είστε ήσυχοι, γιατί όπως ελπίζω ότι θα καταλαβαίνετε κι εσείς, δεν έχω κανένα λόγο να αλλάξω την νοοτροπία μου και μάλιστα σε μια στιγμή που οφείλω να πάρω μια τόσο τολμηρή, δύσκολη και υπεύθυνη απόφαση για τη δημιουργία μιας Κίνησης με την ιστορική ευθύνη της προετοιμασίας του λαού μας για την επιβολή για πρώτη φορά της παλλαϊκής εξουσίας και της άμεσης δημοκρατίας. Όπως θα πρέπει να είστε ήσυχοι ότι δεν θα επιτρέψω να δημιουργηθούν μηχανισμοί κάτω από οποιοδήποτε προσωπείο και με οποιοδήποτε πρόσχημα σε οποιοδήποτε επίπεδο ή τμήμα της Κίνησής μας.

Έχετε απέναντί σας έναν αγωνιστή με εύθραυστη φυσική κατάσταση, που είναι πανέτοιμος από κάθε πλευρά να σας αφήσει ήσυχους και που έχει μαζί σας μια και μόνη σχέση: τις ιδέες του.

Εκείνο όμως που θέλω από σας είναι να έχω την εμπιστοσύνη σας όσο ακόμα είμαι όρθιος να βοηθήσω όσο και όπως μπορώ οι ιδέες αυτές να γίνουν πράξεις επιλέγοντας ελεύθερα τα πρόσωπα και τις μεθόδους, έως ότου «μπει το νερό στο αυλάκι». Δηλαδή έως ότου διαπιστώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη διοργάνωση της πρώτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης των Σπιθών μέσα από την οποία θα αναδειχθούν τα εκλεγμένα όργανα και επιτροπές της Κίνησης. Το συντομότερο δυνατό, ώστε το Φθινόπωρο η Κίνησή μας να είναι έτοιμη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που μας περιμένουν.

Νομίζω ότι είχα και έχω όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να παίξω έναν ιδιαίτερο ρόλο σε σχέση με μια Κίνηση της οποίας υπήρξα ο Ιδρυτής.

Μπορεί να είμαι κάποια αναγνωρίσιμη προσωπικότητα, όμως δεν είναι μόνο λάθος αλλά και κακοήθεια να ισχυριστεί κάποιος ότι η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης όπως αυτή της Σπίθας οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι γνωστός είτε ψηλός είτε δεν ξέρω ποιο άλλο εξωτερικό χαρακτηριστικό μου αποδίδουν.

Για να μην πολυλογώ, η Σπίθα είναι γέννημα των ιδεών που εξέθεσα και που όπως αποδείχθηκε, ανταποκρίνονται στις μύχιες σκέψεις και ελπίδες πολλών Ελλήνων. Το γεγονός αυτό όπως είπα, με φορτώνει με βαρύτατες ευθύνες απέναντι στο λαό, σε σας και στον εαυτό μου. Και με υποχρεώνει να τις υπερασπισθώ και να τις στερεώσω με το ίδιο δημιουργικό πνεύμα που τις γέννησε, τη φορά αυτή στον τομέα της οργάνωσης. Άρα ο ρόλος μου δεν τελειώνει με την έκθεση των ιδεών μου αλλά και με την προσπάθεια να συμβάλουν οι ιδέες αυτές στη δημιουργία του αναγκαίου λαϊκού Κινήματος που θα τις κάνει πράξη. Εάν κάποιος έχει πάνω στο θέμα αυτό αντίθετη γνώμη και πιστεύει ότι πρέπει να αποσυρθώ από τη δράση για τα κοινά, δεν έχει παρά να το πει δημόσια.

Το λέω αυτό, γιατί εκτός από τα τρία είδη Σπιθών που σας προανέφερα, υπάρχει και ένα τέταρτο είδος που το ονομάζω «των ψευτο-Σπιθών». Θα ακούσατε κι εσείς, ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ότι η τάδε Σπίθα είναι της επιρροής του τάδε ή του δείνα, οι οποίοι είτε έχουν προσωπικές φιλοδοξίες είτε εκπροσωπούν διάφορες Κινήσεις και καθώς φαίνεται δεν βρίσκουν «πελατεία», θαμπωμένοι και οι ίδιοι από τη λάμψη των Σπιθών, αποφάσισαν να μας χρησιμοποιήσουν φτιάχνοντας τις ψευτο-Σπίθες, για να μπορέσουν να μας ποδηγετήσουν και να πάρουν τελικά αυτοί τον έλεγχο της Κίνησης. Όπως το γνωρίζετε καλλίτερα από μένα, άρχισαν να ασκούν μεγάλες πιέσεις επάνω σας, παντός είδους. Ζητούν λ.χ. να εφαρμοσθεί «εδώ και τώρα» η άμεση δημοκρατία, να γίνει «τώρα» το Πανελλαδικό Συνέδριο των Σπιθών που θα εκλέξει τη νέα (δική τους ασφαλώς) εξουσία πετώντας μετά στον κάδο των αχρήστων τον Θεοδωράκη και τις ιδέες του. Μα αφού είχαν και έχουν τόσο καλές και πρωτοποριακές ιδέες, γιατί δεν τις εφαρμόζανε τόσον καιρό στην πράξη και περίμεναν τη Σπίθα σαν σωσίβιο να κρατηθούν κατ’ αρχήν απάνω της και στη συνέχεια να μας πετάξουν και όλους εμάς στη θάλασσα;

Η γνώμη μου γι’ αυτούς είναι να μη τους φοβάστε, να τους βγάλετε τη μάσκα και να τους στείλετε από κει που ήρθαν. Εμένα με ενδιαφέρετε μόνο εσείς, οι αληθινοί και οι γνήσιοι Σπιθίτες, που πιστεύω ότι είστε η συντριπτική πλειοψηφία και ότι προ παντός πιστεύετε στη Νέα Στρατηγική και στη Νέα Τακτική που θα εφαρμόσουμε όλοι μαζί, φτάνει να απαλλαγούμε από τις τσουκνίδες και τα αγκάθια.

Όσο θα είμαι ζωντανός, θα είμαι κοντά σας βράχος ακλόνητος. Γι’ αυτό να μη σας επηρεάζουν τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ημερών που θα τα χαρακτήριζα σαν μια κρίση… ανάπτυξης.

Τώρα στα καινούρια μας γραφεία (Ερμού 7, 6ο πάτωμα) εγκαθίστανται ήδη εντός των προσεχών ημερών οι τρεις πρώτες Επιτροπές της απολύτου εμπιστοσύνης μου (άλλωστε οι περισσότεροι έχουν βγει μέσα από τις Σπίθες). Η Οργανωτική Επιτροπή, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Τύπου και Ενημέρωσης και σε λίγο οι μηχανές του σκάφους θα δουλεύουν στο φουλ!

Παράλληλα θα πρέπει να οικοδομείται η τελική μορφή των Σπιθών.

Α. Κάθε ομάδα Σπιθών (5-10) δημιουργεί μια κοινή Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της κάθε Σπίθας.

Β. Το σύνολο των Συντονιστικών Επιτροπών μιας πόλης ή μιας περιφέρειας δημιουργούν την Συντονιστική Επιτροπή Πόλης ή Περιφέρειας με τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου στην κάθε Τοπική Συντονιστική Επιτροπή.

Γ. Δημιουργείται Επιτροπή Διενέργειας Συνεδρίου.

Δ. Οργανώνεται το Πανελλαδικό Συνέδριο Σπιθών.

Ε. Προχωρούμε στις Εκλογές νέων οργάνων και νέας ηγεσίας.

Η προσωπική μου επαφή μαζί σας στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου και η συζήτηση που ακολούθησε, με έπεισε ότι οι περισσότερες ανησυχίες σας προέρχονται από μια παρεξήγηση, που δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί από μόνη της αλλά θα πρέπει να ήταν κατευθυνόμενη. Από ποιους; Και για ποιους λόγους; Αυτοί που είχαν συμφέρον να σπείρουν ανάμεσά μας τον σπόρο της αμφιβολίας και της αμφισβήτησης, να είστε βέβαιοι ότι στόχευαν σε μένα και στις ιδέες μου, ώστε στη συνέχεια να περάσουν τις δικές τους κάνοντας δική τους την Κίνησή μας. Οι τελευταίες εξελίξεις νομίζω ότι το έδειξαν καθαρά, γιατί οι δύο αποχωρήσεις από την Συμβουλευτική οφείλονται στο γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις τους.

Πώς ήταν δυνατόν να σκεφτείτε ότι ένας έμπειρος αγωνιστής σαν εμένα θα εμπιστευόταν το Οργανωτικό Γραφείο σε οποιονδήποτε άλλον; Όλες οι αποφάσεις και τα κείμενα που προήλθαν από αυτό, είναι απολύτως δικά μου και όλες οι ενέργειες τελούσαν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μου. Μην ξεχνάτε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη θάλασσα που ονομάστηκε «Σπίθες», χωρίς να προϋπάρξει Πολιτικό Γραφείο, Κεντρική Επιτροπή, έμπειρα στελέχη, οικονομικοί πόροι και διαφόρων τύπων διασυνδέσεις και εξαρτήσεις όπως συμβαίνει ως σήμερα με όλα τα Κόμματα. Βρέθηκα εντελώς μόνος -γεγονός πρωτοφανές- και η μόνη εξήγηση που δίνω, είναι ότι σήμερα κυριαρχούν η απογοήτευση, η παραίτηση και ο φόβος. Στο μεταξύ ξεκίνησαν από τα Κέντρα που προανέφερα, οι κινήσεις για την ποδηγέτηση της Κίνησής μας, που με το δέλεαρ της εφαρμογής εδώ και τώρα της άμεσης δημοκρατίας με τη μορφή της πλήρους αυτοτέλειας της κάθε Σπίθας και της αποκοπής από κάθε είδους κεντρική εξάρτηση αποσκοπούσαν στην ουσιαστική διάλυση της Κίνησής μας και στην μετατροπή της σε ένα χάος από ανεξάρτητες ομάδες χωρίς ενιαία μορφή και κατεύθυνση.

Η αντίδρασή μου διατυπώθηκε στις αρχικές οργανωτικές μου πρωτοβουλίες, στην προσπάθειά μου να δώσω ενιαία μορφή στο Κίνημα και να εξασφαλίσω τους τρόπους μιας δημιουργικής επαφής ανάμεσα σε όλες τις Σπίθες, όπως επίσης ανάμεσα σε μένα και σε όλους εσάς. Δεδομένου ότι πίστευα και πιστεύω ότι ο ρόλος μου δεν σταματάει στο ιδεολογικο-πολιτικό του μέρος αλλά για να ολοκληρωθεί η προσπάθειά μου οφείλω να βοηθήσω στην εξεύρεση ενός οργανωτικού μηχανισμού που θα μας καταστήσει υπολογίσιμη πολιτική δύναμη με εθνική εμβέλεια.

Η απότομη στροφή μου της 1ης Απριλίου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα του φόβου που με κατέλαβε όταν συνειδητοποίησα ότι η προπαγάνδα των ψευτο-Σπιθιστών μέσα στις γραμμές μας [που χρησιμοποίησαν αισχρές συκοφαντίες και σενάρια φανταστικά όσο και βρώμικα για να δημιουργήσουν αμφιβολίες ακόμα και για το ήθος και την ακεραιότητά μας (βλ. επιστολές των δύο παραιτηθέντων), με στόχο το οργανωτικό μου σχέδιο και που έφτασαν σε σημείο να με κάνουν να ντραπώ που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι που να έχουν το θράσος να εκστομίζουν δημόσια τέτοιες αθλιότητες] είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε υπήρχε κίνδυνος διάλυσής μας.

Το τι συνέβη από κει και πέρα, θα αποτελέσει κάποτε τη μαύρη σελίδα της οργάνωσής μας. Ένα μονάχα μπορώ να σας πω τώρα, ότι όλα έγιναν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό μου, ώστε να ξεσκεπαστεί τελικά η συνωμοσία και να απαλλαγούμε οριστικά από τον κακοήθη όγκο που μας απειλούσε. Έτσι βγήκαμε απ’ αυτή τη θλιβερή κρίση σοφότεροι και δυνατότεροι. Η πρόσφατη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής είχε έναν σχεδόν πανηγυρικό χαρακτήρα. Από δω και στο εξής θα προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά, πιο προσεκτικά και πιο δυναμικά. Φτάνει να αποκατασταθεί η τραυματισμένη εμπιστοσύνη ανάμεσά μας, που αποτελεί θεμέλιο λίθο στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που θέσαμε.

Η Σπίθα άνοιξε μια καινούρια σελίδα στην ιστορία του ελληνικού εθνικο-λαϊκού κινήματος. Γιατί έβαλε την Επανάσταση μέσα στην Πατρίδα και την Πατρίδα μέσα στην Επανάσταση. Κι όταν λέμε «επανάσταση», εννοούμε μαχητική άρνηση του ξεπερασμένου, του άδικου, του ψεύτικου, του σάπιου και του κακού. Επανάσταση σημαίνει Ανάσταση, Φως, Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη. Σημαίνει Μόρφωση και Πολιτισμό. Σημαίνει άνθηση του Καλού σε όλες του τις μορφές και λειτουργίες.

Η Σπίθα είναι η ελληνική εκδοχή όλων των ξενόφερτων -ισμών, γιατί εμπνέεται από όλη τη μακραίωνη παράδοσή μας με κορυφαίες στιγμές το 1821 και την Εθνική Αντίσταση. Αυτοί είναι οι δύο φάροι που μας οδηγούν στην πορεία μας.

Ξέρω ότι οι πιο πολλοί από σας γίνατε Σπιθίτες με την καρδιά σας και το συναίσθημα. Τώρα όμως χρειάζεται και ο Νους, η Σκέψη, η Μελέτη, η Ανάλυση, για να μπορείτε να περάσετε από την θεωρία στην πράξη. Να πεισθείτε 1000 στα 100 ότι είστε βέβαιοι για το δρόμο που διαλέξατε και που ακολουθείτε. Μέσα στη Νέα Στρατηγική και τη νέα τακτική με τις οποίες έχετε τώρα εφοδιασθεί, θα βρείτε αν ψάξετε προσεκτικά, πώς θα φτάσουμε από το Α ως το Ω, γιατί αυτή η νέα θεωρία είναι το αποτέλεσμα της βιωμένης αγωνιστικής συμμετοχής ενός ανθρώπου που γνώρισε και μελέτησε τα γεγονότα, τις εξελίξεις, τα πάνω και τα κάτω, τους θριάμβους και τα λάθη, με τα μάτια του νου του ανοιχτά. Χωρίς παρωπίδες, κυρίαρχος, ελεύθερος και ανεξάρτητος κάθε στιγμή. Έξω από μηχανισμούς, με μοναδικούς οδηγούς την αγάπη στον άνθρωπο και στην Πατρίδα. Γεννήθηκε Έλληνας, έζησε σαν Έλληνας, πάλεψε σαν Έλληνας, δημιούργησε σαν Έλληνας και παρέμεινε παντού και πάντα Έλληνας.

Γι’ αυτό έχετε καθήκον, αυτόν τον ενθουσιασμό και τη γνώση σας για τη νέα μας στρατηγική και τακτική, που έχει στόχο την Εθνική Ανεξαρτησία, την Παλλαϊκή Εξουσία και την Πατριωτική Αναγέννηση, να την μεταλαμπαδεύσετε σε όσους γίνεται περισσότερους πατριώτες, βάζοντας έτσι τα θεμέλια του Λαϊκού Μετώπου πρώτα-πρώτα γύρω σας και στη συνέχεια με άλλους μαζί σε όλη τη χώρα. Μας χρειάζονται γι’ αυτό εκατοντάδες-χιλιάδες Σπίθες που να λάμπουν με τη Σκέψη, το Ήθος, τη Δράση τους και τον καθημερινό τους Αγώνα ενάντια σε κάθε κακό που μας προσβάλλει ως άτομα, ως κοινωνία και ως Λαό. Παλεύοντας για τα μικρά, να έχετε στο νου σας ότι γυμνάζετε τους εαυτούς σας για τα μεγάλα. Οι καθημερινές μικρές συγκρούσεις πρέπει να μας οδηγούν όλο και πιο μπροστά, όλο και πιο μακριά, όλο και πιο σκληρά, ως την αναπόφευκτη τελική σύγκρουση που όταν και εφ’ όσον μας αναγκάσουν να την κάνουμε, η στρατηγική μας θα μας εξοπλίσει ώστε να τη δώσουμε από θέσεως ισχύος.

Αν δεν πιστεύουμε κάθε στιγμή ότι οφείλουμε να είμαστε οι πιο δυνατοί, τότε να καθήσουμε στ’ αυγά μας. Και δεν πρέπει μόνο να πιστεύουμε αλλά και να φροντίζουμε να είμαστε σε κάθε περίπτωση οι πιο δυνατοί. Γιατί αυτό το οφείλουμε στον λαό μας και στην Ελλάδα. Τέρμα πια η μιζέρια και η ψωροκώσταινα. Να θυμάστε πάντα τον στίχο: «Είσαι Έλληνας. Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά!».

Σε κάθε μέτρο κάτω από την ελληνική γη βρίσκεται κι ένας σκοτωμένος ήρωας. Ένα παιδί, ένα κορίτσι, ένας άντρας, μια γυναίκα, ακριβώς σαν κι εσένα…

Αθήνα, 15.4.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

26 Comments

 1. Ανώνυμος

  Μήπως έφθασε η ώρα να κατεβούμε στους δρόμους;;; (όχι όμως για να κάψουμε όπως έκαμναν μέχρι σήμερα τα στρατευμένα κοπέλια τους και έκαιγαν αθώους πολίτες, αντί να κάψουν τους πραγματικά ενόχους).
  Μήπως αν κατεβαίναμε και ’μεις με τις κατσαρόλες μας όπως οι Χιλιανοί για μέρες στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μήπως ξεκουφαίναμε τους κλέφτες και τους λωποδύτες και τα μαζεύανε και πηγαίνανε από κει που ήλθαν;;; Επαναλαμβάνω όχι άλλα καψίματα αθώων, ούτε μαγαζιών. Διότι έτσι αυξάνεται μεγαλώνει το πρόβλημά μας και όχι το πρόβλημά τους. Ήμασταν θεατές στο ίδιο έργο για 36 χρόνια… και κανείς απ’ αυτούς δεν έκανε τίποτα. Ακριβώς επειδή αφ΄ ενός ήταν τα κοπέλια τους και αφ΄ εταίρου καίγονταν μια άλλη χώρα και όχι η ΔΙΚΗ τους!!! Έτσι πρέπει να αισθάνονταν και άφηναν να διαλύεται η χώρα…
  Και ας μη ξεχνάτε ότι έχουμε και κάποιο «καλό» γείτονα, που περιμένει τις ευκαιρίες και τις αφορμές, που εμείς του δίνουμε για να ορμήσει να αρπάξει….
  Γι αυτό πρέπει να δείξουμε ωριμότητα που δεν έδειξαν οι «καλοί» κυβερνώντες… (Σκεφθείτε μέχρι 300 γερμανικά τανκ αγόρασαν από το 2003 και μέχρι σήμερα δεν έχουν τον εξοπλισμό που τους χρειάζεται για τη μάχη αν χρειαστεί….)
  Από όπου και να τους πιάσεις λερώνουν….
  Κρίμα γιατί η χώρα μας μπορούσε να είναι επίγειος ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Αντ’ αυτού την μετατρέπουν σε κόλαση ξεπουλώντας σε εξευτελιστικές τιμές τα πάντα. Θα μπορούσε να είχε πωληθεί π.χ. η ΕΤΕ, τότε που οι μετοχές της ήταν 30-35 Ευρώ. Σήμερα με τιμή 5 Ευρώ, αν τολμήσουν, την χαρίζουν στους εκλεκτούς τους, πιστεύω με το αζημίωτο… Έτσι έκαναν με την Ολυμπιακή, με τα Ναυπηγία Ελευσίνας και με άλλα πολλά… Αυτά και αν είναι κλοπές. Μόνο οι «Αεροδιάδρομοι» που είχε στα χέρια της η Ολυμπιακή άξιζαν 2τρισεκατομμύρια….
  Θυμηθείτε ότι την χαρίσανε κυβερνώντες και συνδικαλιστές έναντι 130εκατομμυρίων…
  Αν έχετε προτάσεις για να τους ξεφορτωθούμε πείτε τες. Δεν πάει άλλο…
  gainnis agiannis
  [email protected],gr

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ανώνυμος είπε…
  Αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Μίκη Θεοδωράκη παρακαλώ να μας πει ποιός/α είναι.

  Απάντηση:
  Όσο υπάρχουν άτομα που σκέφτονται σαν τον κύριο, θα είμαστε μια ζωή μέσα στον υπόνομο και θα περιμένουμε τον επόμενο σωτήρα (με ζιβάγκο ή χωρίς), για να έρθει να μας βγάλει από τα σκατά.
  Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βουτήξει μέσα σε αυτά για να μας βγάλει και δυστυχώς όσοι το προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια, κόλλησαν τόσα σκατά που τους έφαγαν οι μύγες.

  Κακομοίρη Έλληνα, είσαι πραγματικά άξιος της μοίρας σου…..

  Α.Λ.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ@@@@@@@ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ+++++++++ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΟ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΟΥΣΤ ΞΟΥΣ@@@++++++++^&*$$$+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  +
  +ΩΙΛΙΦ+ΦΙΛΙΩ+
  +

  Reply
 4. ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» http://www.pamet.gr ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
  ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠ ΟΝΟΜΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ…
  ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ , ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ .
  ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , ΥΦΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ , ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ.
  Η «ΤΡΑΓΩΔΙΑ» ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΘΑΡΣΗ».
  ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΟΥ.
  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΤΟΥΣ «ΝΕΟΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ».

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ…

  ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ!!!!!!

  Reply
 6. Ανώνυμος

  8.15 ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΟΣΜΙΑ, ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ… ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΟΥ…..

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Μίκη Θεοδωράκη παρακαλώ να μας πει ποιός/α είναι.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Μ'ένα μάτι, μ'ένα δόντι,
  μα με νέα πια μυαλά,
  ξαναέρχονται γερόντοι,
  και μας τάζουνε πολλά.

  Μας φλομώνουν οι παππούδες,
  με ψευτιές και φούμαρα,
  λες και είμαστε αλεπούδες,
  που μασάμε χούμαρα.

  Καθώς παν για τα ογδόντα,
  ίδιοι κ' απαράλλαχτοι,
  το πολύ για καμιά τσόντα,
  είναι πια κατάλληλοι.

  Μα για να σωθεί η Ελλάδα,
  στους καιρούς τους ύστατους,
  βρήτε κάπου έναν καιάδα,
  και γκρεμοτσακίστε τους.

  (Συγνώμη για την παραποίηση των πρωτότυπων στίχων)
  Α.λ

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΒΑΛΤΕ προτερεωτητες
  πρωτα οραμα και βασεις
  μετα συγκροτηση
  μετα ορθολογισμος
  και αργοτερα δικαιοσυνη
  μην σας κυριευει βιασυνη για τιμωρια των ενοχων
  ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ

  Π

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Κλείστε τ' αυτιά σας σε όλες τις φωνές της διάσπασης. Και της ΎΒΡΗΣ.
  Ας βρίζουν στο κενό. Μην απαντάτε σύντροφοι σποθίτες.. Θέλουν τον αποπροσανατολισμό.. Μπας και τη γλυτώσουν..

  Reply
 11. Ανώνυμος

  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΓΚΡΙΝΙΕΣ.
  Πώς θα τιμωρηθούν ;
  Καίγεται η ψυχή μας για να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.. Δεν πρόκειται να ξεφύγουν απ' αυτό.
  ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΔΔΕΕΝΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ..

  Reply
 12. Ανώνυμος

  Για να επιτύχουμε αμεσότητα στη Δημοκρατία πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα.Πρέπει να δούμε τα σημεία κλειδιά, όπως το αρθρο 44που δεν επιτρέπει στο Λαό να προκαλέσει Δημοψήφισμα, το άρθρο 60, που επιτρέπει στους βολευτές να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να ψηφίζουν "κατά συνείδηση" και το άρθρο 61 που απαγορεύει τη ποινική δίωξη των βολευτών όταν εξαπατούν με τη ψήφο τους το λαό
  Αν υπάρχει Δημοκρατία , υπάρχει μόνο μένα τρόπο.. Α Μ Ε Σ Ο..
  Όταν αποφασίζουν οι 300, για μας, τότε έπειδή άρχουν λίγοι, το πολίτευμα είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.
  Μας το βάφτισαν Δημοκρατία για να μας μπερδεύουν, και να μπορούν όταν ρίχνουν τη χώρα σε καταστροφή, να μας ζητάνε και τα ρέστα.
  Ενας ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ, ανά 20-40 εργαζομένους ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.
  Και είναι μια καλή πρόταση για τη λειτουργία στις ΣΠΙΘΕΣ μας.

  Reply
 13. Ανώνυμος

  http://www.spitha-kinima.org/

  Η ομάδα του kinima.org συσκέπτεται για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της

  τι τρεχει και δεν ανοιγει σημερα η σελιδα;;;;

  καταφεραν να τα γαμησουν ολα οι Δημητροκαληδες;

  ξερεις κανεις;;

  Π

  Reply
 14. Ανώνυμος

  Πρέπει να καταλάβουμε τον προδοτικό ρόλο πολλών συνδικαλιστών..
  Αυτών που χαριεντίζονται με τους εκπροσώπους των προδοτών. Και στον Συνδικαλισμό και στη Διοίκηση. Γιατί τους δίνουν ΑΛΛΟΘΙ. Και συνεχίζουν τη προδοσία. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα μπορούσαν οι Αθλιοι κυβερνήτες να πραγματοποιήσουν τη πολιτική της δουλείας.
  Πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι καταδότες των πατριωτών στη Γερμανική κατοχή.
  Καταλάβατε κύριοι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ;
  Μην τους δίνετε Αλλοθι. Αισθάνονται ασφαλείς ..
  Δηλαδή τους δίνετε Ασφάλεια. Διαφορετικά θα λέγαμε , ότι ΕΣΕΊΣ , τους φοράτε τη κουκούλα του καταδότη. Αυτοί οι χαριεντισμοί μαζί τους είναι η ασφάλεια, είναι η κουκούλα..
  ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.. Να νιώσουν μια και καλή ότι είναι Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ..
  Τα παραδείγματα πολλά.Από το ανθρωπάκι του κόμματος που σαν εφιάλτης πρόδωσε συναδέλφους καθηγητές, παιδιά και γονείς και πρότεινε τη συγχώνευση του 2ου Γυμνασίου Βύρωνα στο 1ο.
  Του 2ου, με 8 πανελλήνια βραβεία στο πολιτισμό τα τελευταία 10 χρόνια.'Η την κατάργηση του ιστορικού Σχολείου της Τσαρίτσανης..
  Από τον μηχανικό διευθυντή της Πολεοδομίας μέχρι τον υπάλληλο της Εφορίας,με τις καταθέσεις εκατομμυρίων..
  Ε όχι άλλο, ρε σύντροφοι.. Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας..
  Και σας ενοχλεί που θέλουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ να φτιάξουμε τη ΣΠΙΘΑ στη περιοχή..
  Δεν σας τιμά αυτή η στάση..

  Reply
 15. Ανώνυμος

  http://www.spitha-kinima.org/

  Η ομάδα του kinima.org συσκέπτεται για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της

  τι τρεχει και δεν ανοιγει σημερα η σελιδα;;;;

  καταφεραν να τα γαμησουν ολα οι Δημητρικαληδες;

  Reply
 16. Ανώνυμος

  Στη Σπίθα πρέπει να μπαίνουν ανένταχτοι πολίτες
  Ονόματα που έχουν βουτηχτέι στη βρωμιά του Πασοκ όπως ο Ληναίος, είναι βέβαιο ότι θα χουν ρόλο σκοτεινό..
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..
  Δεν θα μπορέσουν να κτυπήσουν τη ΣΠΙΘΑ.
  Είναι ΑΝΑΓΚΗ, γιατί εκφράζει το Συναίσθημα ενός ΛΑΟΥ, που λεηλατείται ανελέητα 40 χρόνια τώρα..
  Φοβούνται τη ΤΙΜΩΡΙΑ.. Και θα κάνουν ότι μπορούν να σταματήσουν τη φωτιά..
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ..
  Βιάσανε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας.. Την κρύψανε , τη διαστρεβλώσανε..
  Ταπεινώσανε τους γέρουςμας, κλέβοντας ακόμα και τις φτωχές τους συντάξεις..
  Αλισωδέσανε τη νιότη μας στην ανεργία και σε σπουδές χωρίς ΟΦΕΛΟΣ..
  Εξαφανίσανε τη Τεχνική εκπαίδευση για να μην μπορέσουμε να ζήσουμε με τα χέρια και να χουμε την ανάγκη τους..
  Γέμισαν τη χώρα με μικρούς προδότες, εφιάλτες της διπλανής πόρτας. Διευθυντάδες του τίποτα απλά και μόνο επειδή ανήκουν στο κόμμα τους και στρώσανε το δρόμο των παιδιών μας με αγκάθια..
  Αλλα η ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ..

  Reply
 17. Ανώνυμος

  ΕΛΛΗΝΕΣ !
  Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
  Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
  υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
  + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
  ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
  450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
  700.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
  Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

  Reply
 18. Ανώνυμος

  ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ..
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
  ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ
  ΟΣΩΝ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
  ΟΣΩΝ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
  Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  ΟΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΙΑΝ ΒΑΛΕΤΕ
  Σπιθίτης Καισαριανής

  Reply
 19. Ανώνυμος

  Aγαπητέ Μίκη …νιώθω πολύ μικρός για να σου αντιπαρατεθώ! Αλλά θα περίμενα πολύ πιο αναλυτική και καθαρή απάντηση μετά απο τις καταγγελίες που έγιναν γύρω απο την οργανωτική δομή της Σπίθας (& τα πέραν του Ατλαντικού…).

  H Σπίθα φωτιά δε γίνεται με τέτοιο κόσμο (Δημητροκάλληδες κλπ) ….γιατι θα μας κάψει και πάλι!

  Αμεση -παραδειγματική- τιμωρία όλων των υπευθύνων που κυβέρνησαν (και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, μεγαλοεργολάβων, προμηθευτών στρατιωτικού υλικού κλπ) και όλα απο την αρχή, με Ισονομία και πραγματική Δημοκρατία.

  Το μεγαλύτερο μέρος του χρέος δημιουργήθηκε απο τις προμήθειες και τα έργα που πληρώθηκαν 3-4 φορές πάνω απ' την κανονική τους τιμή, προκειμένου να πάρουν τις μίζες τους οι κυβερνώντες, το κόμμα τους και το κοντινό τους περιβάλλον.

  Θα τους αφήσουμε να κρύβονται για πολύ ακόμα, πίσω απο νόμους περί (ΜΗ) ευθύνης???

  Reply
 20. Ανώνυμος

  Και μόνο όταν άκουσα τα ονόματα του Ληναίου και του άλλου κατάλαβα τη προβοκάτσια..
  Χθες το πρωί διαπίστωσα και λύσσα συντελεστών του ΚΚΕ για τη ΣΠΙΘΑ.. Κατάλαβα πάλι..
  Σύντροφοι, δεν έχουμε τίποτα με σας.. Όλοι είμαστε σε κοινόν αγώνα για το κακό που μας πνίγει χρόνια τώρα.Οι χριστιανοί το ονομάζουν Σατανά, εσείς Κεφάλαιο..Οι χριστιανοί προτείνουν νηστεία ,εξομολόγηση, και Κοινωνία εσείς , απεργίες, ήσυχες διαδηλώσεις-παρελάσεις.. Οι χριστιανοί προσδοκούν τον Παράδεισο, εσείς την Αταξική Κοινωνία..
  Κι οι δυό πιστοί στο Δόγμα..
  Ας κρατήσετε τις πίστεις-ιδέες..Τις σεβόμαστε..
  Οκαθενας ας έχει τις δικές του ιδέες ..
  ΔΕΚΤΕΣ.. ΣΕΒΑΣΤΕΣ.. ΑΞΙΕΣ..
  Ο αγώνας όμως είναι δύσκολος και κοινός..
  Εμείς βλέπουμε ότι τριάντα χρόνια τώρα δεν καταφέρατε ΤΙΠΟΤΑ..
  Το αντίθετο, γίναμε δούλοι, στους ΒΟΛΕΥΤΕΣ,που εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο ότι πολεμάμε.. Το Κακό, ή το Κεφάλαιο..
  Ζητάμε να βγούμε μπροστά, με ότι μας έχει απομείνει .. Ψυχή και Καρδιά.. Όπως το 1821, το 1940-44, όπως στη Δικτατορία..
  Με αποφάσεις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ..
  Να ελέχξουμε, και να διώξουμε τον κοινό Εχθρό.
  Να μην επιτρέψουμε το παιγνίδι που παίζει εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας..
  Εμείς θα ζητήσουμε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ…
  ΣΠΙΘΑ ΒΥΡΩΝΑ

  Reply
 21. Ανώνυμος

  Εύχομαι ο Θεός να σ'έχει καλά ΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  Μας προσέφερες τη μοναδική ευκαιρία να αντιδράσουμε και να βγούμε στο ΦΩΣ..
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ..

  Reply
 22. Ανώνυμος

  ΑΝΤΕ ΠΕΘΑΝΕ ΒΡΕ ΠΟΡΝΟΓΕΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑΝΤΗ,ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ…

  Reply
 23. Ανώνυμος

  ● ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΙΝ – ΣΙΩΝ – ΤΖΕΝΤΑΪ – ΙΟΥΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ. ΕΑΝ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
  ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΔΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙ 11.600 ΕΤΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΓΗ._

  Reply
 24. Κάνε ΕΔΩ ΚΛΙΚ μήπως και Ξυπνήσεις!

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!
  ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ – ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
  ===============================
  Βιβλίο 1ο:
  – ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο.Ε.Α. – ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
  ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΩΧΙΜ-ΝΕΦΕΛΙΜ!

  Βιβλίο 2ο:
  – Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΣΕ ΜΥΣΤIΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
  Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!! Τι Μορφές έχουν! Πως να τους ξεχωρίσετε και…
  ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!

  Βιβλίο 3ο:
  – ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΩΛΛΩΝΙΟΙ ΕΛ (τρομάρα μας!!!).
  Συγγραφέας: Λιακόπουλος Δ. Προλογίζει ο Γιώργης Πάλμος.

  Βιβλίο 4ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ, ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ! ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!! Ε ρε, κάτι γλέντια στα μπουζούκια… !!!
  Συγγραφέας: Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

  Βιβλίο 5ο:
  – ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  (Στήνουμε κώλο σε όλους τους Λαθραίους γιατί, είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι!!!).
  Προλογίζει η αλλοδαπή Σύρια Συντρόφισσα ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ. Συγγραφέας: Άννα Σα-Ραγκούση Νταλάρα.

  Βιβλίο 6ο:
  – ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ! ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΖΗΤΩ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!!
  Συγγραφέας: Μαριάμ Ρεπούση.

  Βιβλίο 7ο:
  – ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! (εκ βαθέως ανάλυση του επίτιμου διδάκτωρ νομικής και οικονομικών κ. Θ. Πάγκαλου).

  Βιβλίο 8ο:
  – ΚΑΝΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΑ 9 + ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.
  ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΡΑΓΚΑ!! (Το μυστικό της επιτυχίας τους: Όταν η σάτυρα καλύπτει Μεγαλοεκδότες, Μεγαλοεργολάβους και ξεφτυλίζει κάθε τι Ελληνικό, αμοίβεται αδρά!).
  Συγγραφέας: Άρης Πορτοσάλτε.
  Εκδόσεις: Αλαφούζος και ΣΙΑ Α.Ε.

  Βιβλίο 9ο:
  – MEGA Channel
  20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
  (Σχόλια και ανάλυση της Όλγας Τρέμη! Προλογίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος).

  Βiβλίο 10ο:
  – Η ΑΓΓΛΙΚΗ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Λόγοι κατάργησης της Αρχαίας Ελληνικής. Εισαγωγή στα greeklish, σταδιακή κατάργηση της Νεοελληνικής και θέσπιση της αγγλικής ως επισήμου γλώσσας!
  Προλογίζει η Θάλεια Δραγώνα. Συγγραφέας: Άννα Διαμαντοπούλου.

  Βιβλίο 11ο:
  – Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Είμαστε απόγονοι του ΑΥΝΑΝ και του ΙΜΠΡΑΗΜ πασσά!
  Προλογίζει ο Πέτρος Τ(σ)ατσόπουλος. Συγγραφέας: Θάνος Βερέμης. Σχολιαζει η Μαριάμ Ρεπούση!
  ————————–
  ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ:
  ΜΟΝΟ 10 ευρώ (+ 100 ευρώ έξοδα αποστολής!).
  ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ!!!!!
  Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και τουαλέτες και τηλεφωνήστε τώρα στο 2310521010 !!!
  ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ, είναι η τελευταία εκπομπή!!!
  Δεν ξανακάνουμε άλλη! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!

  ================================
  Ο Πρωθυπουργός μας, ο 100% ΕΛΛΗΝΑΣ, Τζέφρυ ΑμερικανοΠολωνοΕβραίος Παπανδρέου
  στα σίδερα της Φυλακής!!
  ΔΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ:
  http://imgur.com/EWuZo
  ================================

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *