Οι αμερικανοί θέλουν να απαλλαγούν από τον Καν

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε χθες ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires. Σήμερα το πρωι ο Ντομινίκ Στρος Καν υπέβαλε την παραίτησή του (διαβάστε την επιστολή του….
http://www.dailynews24.gr/en/2011-03-10-20-18-04/2011-03-10-20-18-33/finance-world/item/3103-παραιτήθηκε-ο-στρος-καν-από-το-δντ.html).

“Είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ”, τόνισε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός είπε ότι συνεπεία αυτού είναι σημαντικό το ΔΝΤ να καταρτίσει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στο διεθνή οργανισμό να έχει μια μόνιμη διεύθυνση.

Οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος μέτοχος του ΔΝΤ, γεγονός που τούς προσδίδει σημαντική επιρροή για ό,τι συμβαίνει στο διεθνή οικονομικό οργανισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε άτυπα τη Δευτέρα για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εξαιτίας της σύλληψης του Στρος-Καν δύο ημέρες νωρίτερα. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε απλώς στο τέλος της συνεδρίασης ότι η διοίκησή του “παρακολουθεί τις εξελίξεις”.

Πηγή προσκείμενη στο ΔΝΤ είχε αναφέρει ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς οικονομικού οργανισμού ένιωσε “κατάπληξη” από την απόφαση της δικαιοσύνης να τεθεί υπό κράτηση ο Στρος-Καν.

“Η σαφήνεια της απόφασης της δικαστού προκάλεσε κατάπληξη και υπό αυτές τις συνθήκες, το θέμα είναι να ξέρουμε πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει όλο αυτό”, είπε η πηγή.

Το θέμα είναι επίσης να “ξέρουμε αν αυτό μπορεί να διαρκέσει έως την Παρασκευή αλλά ούτε αυτό είναι βέβαιο”, είχε προσθέσει.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *