Ξυλοκόπησαν έγκυο γιατρό για τα ραντεβού

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης


Μια έγκυος ιατρός η οποία εργάζεται σε νοσοκομείο της πόλης Ικτσίρ της ανατολικής Τουρκίας, δέχθηκε τη βίαιη επίθεση ασθενών της επειδή τους είπε ότι δεν θα μπορέσει να τους εξετάσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή…
Η Türkan Akın φυσίατρος και ορθοπεδικός, στον τρίτο μήνα της κύησής της, εξέταζε κάποιον ασθενή, όταν τρεις γυναίκες εισέβαλαν μέσα στο εξεταστήριο. Εκείνη τους ζήτησε να βγουν έξω, κάτι που, όπως φαίνεται, εξόργισε τις γυναίκες που σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να την ξυλοκοπούν, αδιαφορώντας για την ορατή εγκυμοσύνη της.

Στο περιστατικό παρενέβη ένας άλλος γιατρός ο οποίος πήγε αμέσως τη συνάδελφό του σε δωμάτιο της εντατικής.

Η Akin που νοσηλεύτηκε και φυσικά κατήγγειλε το περιστατικό είπε πως αν και τους είπε ότι είναι έγκυος για να προστατεύσει το μωρό της οι τρεις γυναίκες της επιτέθηκαν και την ξυλοκόπησαν.

«Είχα αιμορραγία αμέσως μετά την επίθεση. Ακόμα είναι μεγάλος ο κίνδυνος της αποβολής». Η αστυνομία συνέλαβε τις τρεις γυναίκες. 


Η βία κατά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Τουρκία. Σε έρευνα που έγινε και συμμετείχαν 2.800 εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας σε 81 επαρχίες της Τουρκίας το 44% των ερωτηθέντων είπε πως έχει δεχτεί τουλάχιστον μια φορά επίθεση στην καριέρα του.
zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *