Ημερίδα για τη διαβούλευση με το λαό χωρίς το λαό

Για το τζόγο τόσα έχουν ειπωθεί και άλλα τόσα έχουν γραφτεί από τους πολίτες στο διαδίκτυο αλλά και στη δημόσια διαβούλευση, το λόγο ύπαρξης της οποίας ποτέ δεν κατάλαβα, αφού η κυβέρνηση τα έχει συμφωνήσει και τα έχει σχεδιάσει με τους συνήθεις ύποπτους εδώ και καιρό. Από τη μία γίνονται διαβουλεύσεις (περί ρύθμισης της….
αγοράς τυχερών παιγνίων), από την άλλη έρευνες (βλέπε ΟΠΑΠ), όλες για τα μάτια του κόσμου. Αλλά, ας μην ανησυχούμε πια αφού θα λάβει τέλος το παράνομο πανηγυράκι του τζόγου με τη νομιμοποίησή του. Φυσικά, για άλλη μια φορά με αποφάσεις αυθαίρετες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη του λαού.
Τι κι αν είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, τι κι αν είσαι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, γονιός, φοιτητής, μαθητής, αν δεν είσαι πολιτικός ή μεγαλομέτοχος στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, η γνώμη σου δε μετράει. Η ζωή σου δεν είναι πια στα χέρια σου. Αποφασίζουν οι άλλοι για σένα και το μέλλον σου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το πρόγραμμα της αυριανής μεγάλης συνάντησης που διοργανώνει ο Παπακωνσταντίνου.
Ημερίδα για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ για το θέμα της ρύθμισης της αγοράς παιγνίων στην Ελλάδα λέει! Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης λέει. Σε ποιους κύριοι; Σ’ αυτούς που οργάνωσαν το ιδιοφυές νομοσχέδιο βέβαια. Και μάλιστα δε ντρέπονται να το ανακοινώνουν και στο website του Υπουργείου Οικονομίας. Λες και είμαστε όλοι χαζοί και δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται.
Καλεσμένοι και ομιλητές είναι αυτοί που θα εισπράξουν τα λεφτά μας, δηλαδή οι κύριοι Υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνος και ο ειδικός γραμματέας Χριστοδουλάκης, και όλοι αυτοί που θα μας τα πάρουν, δηλαδή οι κύριοι διευθυντάδες του ΟΠΑΠ, της Sicentific Games, European European Gaming and Betting Association, Betfair, ΟΣΗΠΕ και ελληνικά καζίνο. Όσο για το Ελληνικό Κέντρο Διαδικτύου απλώς θα συμμετέχει στην καλύτερη οργάνωση του νόμιμου πια διαδικτυακού τζόγου.
Δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, καμίας ένωσης και καμίας κίνησης. Το γιατί, είναι απλό. Δεν τους συμφέρει να τους καλέσουν. Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για άλλη μια φορά είναι αποκλεισμένοι. Για όλη την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της σε ποιον άλλο μπορούμε να απευθυνθούμε όμως, εάν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι η αρμόδια για εμάς;
Λ.Γ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΡΕ ΑΝΤΕ ΔΟΥΛΕΨΤΕ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *