Τελευταία Νέα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αυστριακή πρεσβεία για τη λογοκρισία σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας παρέδωσαν μέλη και φίλοι της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών σε υπάλληλο της Αυστριακής Πρεσβείας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας για τη λογοκρισία σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη. Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο:
May 7, 2011
Athens
Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την ακατανόητη και αυθαίρετη απόφαση της …..
Προέδρου της αυστριακής Κυβέρνησης, για την ματαίωση της εκτέλεσης του μουσικού έργου ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ των Μίκη Θεοδωράκη-Ιάκωβου Καμπανέλη στις τελετές μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες.

Είναι μία απόφαση που με το πρόσχημα των υποτιθέμενων αντι-σιμιτικών δηλώσεων που αποδίδονται στον Μίκη Θεοδωράκη, στρέφεται ενάντια στον πολιτισμό και κατά συνέπεια ενάντια σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Στρέφεται ενάντια στον άνθρωπο που κατά παγκόσμια παραδοχή, έχει αγωνιστεί υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και έχει συμβάλλει ποικιλοτρόπως στις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών παγκοσμίως, με την ιδιαίτερη πίστη και φλόγα που εκφράζεται μέσα από τα έργα του.

Η απόφαση ματαίωσης της εκτέλεσης του έργου του, δεν αποτελεί μόνο προσβολή προς το πρόσωπό του, αλλά προσβολή προς κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην πραγματική Δημοκρατία, ιδέα που καθώς φαίνεται δεν διαπνέει τις διάνοιες εκείνων που πήραν αυτή την απόφαση, καθ’ ότι η φαινομενικά “συμπτωματική” στην παρούσα χρονική περίοδο απόφαση, συμπίπτει με την Ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτή η στάση είναι μία σαφής πρόκληση κατά του πολιτισμού και του δικαιώματος κάθε ανθρώπου να γίνεται κοινωνός της Τέχνης. Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν την πραγματική εικόνα και ποιότητα των εμπνευστών τους που επιδιώκουν την καταστολή της ιδέας της δημοκρατίας όσο της εφαρμογής της.
Οι παιδαριώδεις εξηγήσεις που εδόθησαν από την Πρόεδρο της Αυστριακής Κυβέρνησης, δεν βρίσκουν θέση στις διάνοιες των πολιτισμένων ανθρώπων. Αντίθετα αποτελούν μία ακόμη έκφραση υποτίμησης και χλευασμού στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του δράματος που εκτυλίχθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και περιγράφεται με τόσο ζωντανά χρώματα στο μεγαλειώδες αυτό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες Πολίτες

http://kontiloforos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *