Τελευταία Νέα

Λαμία: Ακόμα μια τραγική ιστορία Βουλγάρας μητέρας – Όλα οδηγούν σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στη Φθιώτιδα – ΒΙΝΤΕΟ

– Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε το 2011 στο νοσοκομείο Λαμίας δεν ήταν τόσο τυχερό, αφού αν και γεννήθηκε πάνω στην αλλαγή του έτους, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του LamiaReport, έπεσε θύμα αδίστακτου κυκλώματος…

– Είναι άραγε και η μικρή “Μαρία” θύμα του ιδίου κυκλώματος που δρούσε στην περιοχή της Λοκρίδας εκείνη την περίοδο;

Μια νέα τραγική ιστορία φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του LamiaReport για τις ύποπτες γεννήσεις που έγιναν από Βουλγάρες μητέρες τα προηγούμενα χρόνια στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο μωρό του 2011, γεννήθηκε από Βουλγάρα μητέρα την οποία προφανώς το κύκλωμα έφερε στην Ελλάδα για γεννήσει και να της πάρει το παιδί.

Η μητέρα αρχικά φέρεται να είχε συμφωνήσει να δώσει το παιδί της έναντι αμοιβής. Ωστόσο όταν το γέννησε αρνήθηκε να τους το παραδώσει και θέλησε να το κρατήσει. Οι αδίστακτοι έμποροι βρεφών την χτύπησαν και της πήραν το μωρό δια της βίας.

Όταν η μητέρα επέστρεψε στη Βουλγαρία κατήγγειλε την αρπαγή του παιδιού της στη Βουλγαρική αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η έρευνα έδειξε ότι μητέρα του παιδιού στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως δεν φαινόταν η γυναίκα που το γέννησε, αλλά μια άλλη Βουλγάρα που ήταν συνοδός της και η οποία προφανώς ήταν μέλος του κυκλώματος.

Η Βουλγάρα αυτή διέμενε στις Λιβανάτες όπου κατά καιρούς φιλοξενούσε διάφορες γυναίκες που όλως τυχαίως κυοφορούσαν και όταν γεννούσαν εξαφανιζόντουσαν.

Επιχειρηματίας από τη Φθιώτιδα που επισκέπτεται πολλές φορές τη Βουλγαρία για επαγγελματικούς λόγους, είπε στο LamiaReport, ότι είχε ακούσει στην Βουλγαρική τηλεόραση για κύκλωμα εμπορίας βρεφών και εμπορίου οργάνων που εμπλέκονται Βούλγαροι αθίγγανοι οι οποίοι διέμεναν στις Λιβανάτες και την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα που φέρεται να γέννησε τη μικρή Μαρία στο νοσοκομείο Λαμίας στις 31 Ιανουαρίου του 2009, είχε δηλώσει άγαμη, ενώ ήταν παντρεμένη και τόπο προσωρινής διαμονής τις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπως και η μητέρα του πρώτου μωρού του 2011 που τελικά της το πήραν με τη βία.

Ένα άλλο γεγονός, που είναι αξιοσημείωτο, είναι ότι την τριετία 2008 -2010 στο νοσοκομείο της Λαμίας γεννούσαν πάρα πολλές αθίγγανες Βουλγάρες. Όπως θα ακούσετε να λέει στο παρακάτω βίντεο η ίδια η Δ/ντρια της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας Αναστασία Φούκα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γεννήσεις αυτές έφταναν μέχρι και το 10% του συνόλου, αφού από τις 700 περίπου γεννήσεις, που έγιναν στο νοσοκομείο Λαμίας το 2009, οι 70 έγιναν από Βουλγάρες μητέρες.

Τα δυο τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις αυτές έχουν μειωθεί δραστικά, αφού το τελευταίο χρόνο μέχρι τώρα υπάρχουν μόλις 10 περιστατικά.

Η κ. Αναστασία Φούκα μιλώντας χθες στο LR δεν απέκλεισε το γεγονός να είναι η μικρή “Μαρία” το κοριτσάκι που γεννήθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας στις 31 Ιανουαρίου του 2009 και σήμερα επιβεβαιώθηκε.

Επίσης η κ. Φούκα ξεκαθαρίζει ότι σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και ότι αρκετές φορές έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις αρχές.

Δείτε τι είπε στη κάμερα του LamiaReport:



LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *