Ως πότε θα «χρυσώνεται το χάπι»;

Περί ενιαίου φόρου ακινήτων…

Έντονες αντιδράσεις είναι φυσικό να εξακολουθεί να προκαλεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος, θα το πούμε ακόμα μία φορά για να το καταλάβουν όλοι, επιβάλλεται από τους παγκοσμιοποιητές, προκειμένου οι πολίτες -σε συνδυασμό και με…..
τους άλλους παράλογους φόρους που πρέπει να πληρώσουν-να μην είναι σε θέση να κρατήσουν την ιδιοκτησία και αυτή να περάσει στο κράτος και μετά σε ξένα χέρια.

Σε πληθώρα περιπτώσεων ο νέος φόρος πάνω σε ήδη φορολογημένα ακίνητα (κατοικίες, κήποι, αγροτεμάχια κτλ.) δείχνει παρανοϊκός στην «Δημόσια Διαβούλευση» διαβάζουμε για την περίπτωση ενός συνταξιούχου που είχε την «ατυχία» να κληρονομήσει μια μονοκατοικία στην Φιλοθέη. Η κατοικία είναι 200 τ.μ και κτισμένη σε οικόπεδο 835 τ.μ. Βάσει αυτών των δεδομένων το κράτος θεώρησε ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει σώνει και καλά πολλά λεφτά και έτσι θα πρέπει να πληρωθεί ετήσιος φόρος περί τα 7000 ευρώ, όταν η σύνταξη του φτάνει και δεν φτάνει τα 12.000 ευρώ τον χρόνο.

Είναι λογικό η συγκεκριμένη παράνοια να έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και εντός Βουλής με την κυβέρνηση, η οποία απλά εφαρμόζει πολιτικές απ” έξω, να προσπαθεί να ισορροπήσει τα πράγματα και εμπρός στο ενδεχόμενο αγροτικών κινητοποιήσεων εξήγγειλε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.  Ως πότε όμως θα χρυσώνεται το χάπι για χαράτσια που παλιά δεν υπήρχαν και σκοπό έχουν να εξαντλήσουν την ελληνική οικονομία; Ως πότε δεν θα εκπονείται ένα απλοποιημένο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ζητάει από τους Έλληνες να πληρώνουν κάθε φορά μπαμ και κάτω, ανάλογα με το κέρδος, βάσει ενιαίου συντελεστή (flat tax);
Την καλύτερη πρόταση την έκανε η Αλέκα Παπαρήγα που ζήτησε απόσυρση του ενιαίου φόρου ακινήτων, αν και αυτό θα περίμενε κανείς να το ακούσει από δήθεν φιλελεύθερους πολιτικούς…

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *