Τηλεόραση και σπερματοζωάρια.

Οι νεαροί άντρες που παρακολουθούν τηλεόραση ακόμη και για τρεις ώρες την ημέρα, έχουν τη μισή ποσότητα σπέρματος συγκριτικά με εκείνους που δε συνηθίζουν να περνούν την ώρα τους μπροστά από το «κουτί», προειδοποιούν οι ειδικοί.


 Για πρώτη φορά, μια μελέτη δείχνει ότι η μειωμένη ποιότητα του σπέρματος συνδέεται με μειωμένα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

 Οι άντρες που κάνουν καθιστική ζωή υστερούν σε σχέση με τους πιο δραστήριους και αθλητικούς, λέει μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές από το Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine.

 Οι ειδικοί το αποδίδουν είτε στην έλλειψη άσκησης, είτε στην υπερθέρμανση των όρχεων, που προκαλεί το πολύωρο καθισιό.

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν παιδί πρέπει να φροντίσουν να μη φορούν στενά εσώρουχα για να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματός τους, προσθέτουν οι ερευνητές, ενώ αντίστοιχο κίνδυνο διατρέχουν οι οδηγοί και οι ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τη μελέτη της σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι υγιείς νέοι άντρες που βλέπουν 20 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα ή και περισσότερο έχουν 44% χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, συγκριτικά με εκείνους που δε βλέπουν σχεδόν καθόλου.

 Όσοι αθλούνταν για 15 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα με σχετικά έντονο ρυθμό είχαν 73% περισσότερο αριθμό σπερματοζωαρίων σε σχέση με εκείνους που ασκούνται λιγότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *