ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΈΤΣΙ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ “ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ”:

Ο τρόπος για να απαλλαγούμε από τα επαναλαμβανόμενα, ενοχλητικά τηλεφωνήματα ¨προσφορων¨ και καλά, των εταιριών σταθερής ή/και κινητής τηλεφωνίας κι όχι μόνο, είναι να ζητήσουμε από τον πάροχο της σταθερής ή κινητής μας τηλεφωνίας να μας εγγράψει στη λίστα του άρθρου 11 του Ν 3471/2006.
Αυτό μπορεί να γίνει με την αποστολή μιας απλής αίτησης με αυτό το αίτημα στον …..
πάροχο μας, η οποία πρέπει να αναφέρει τον αριθμό του τηλεφώνου μας και να συνοδεύεται από ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς μας.

Δείτε τι γράφει το εν λόγω άρθρο:

Άρθρο 11
Μη ζητηθείσα επικοινωνία1
. “Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, [με ή]9 χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς”.2. “∆εν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις.”10 Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη η παραπάνω πληροφόρηση.

Δημήτρης  Ματσικούδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *