Παπαρήγα: Λαϊκή Συμμαχία με απαραίτητους συμβιβασμούς

“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία” τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την εισήγησή της στην έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στον Περισσό.

Τόνισε πως …
η λαϊκή συμμαχία εδράζεται στην ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, της απέδωσε κινηματικά χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως έχει οριοθετημένη πρόταση διακυβέρνησης.

Ταυτόχρονα είπε πως όσες δυνάμεις συντάσσονται σε αυτή τη συμμαχία δεν αποτελούν ενιαίο φορέα με το ΚΚΕ, ούτε θα έχουν στο μέλλον ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα γιατί -όπως είπε- σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί ο λόγος ύπαρξης του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως πλέον το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πως θα οργανωθεί ο αγώνας κατά των βάρβαρων μέτρων είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι απέβαλε γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα.

Παρόντες στην έναρξη του Συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *