Ηλεία: ”Το κράτος δεν βλέπει το χέρι που μου λείπει και μου κόβουν το επίδομα”!

Επί 16 μήνες αναγκάζεται να περνά από διάφορες επιτροπές ελέγχου, οι οποίες σύμφωνα με το…
γράμμα του νόμου καλούνται να επαναβεβαιώσουν ότι το συγκεκριμένο άτομο δικαιούται να λαμβάνει επίδομα αναπηρίας, γιατί το αριστερό του χέρι έχει ακρωτηριαστεί.

Για το ποσό των 320 περίπου ευρώ που ανέρχεται το επίδομα, ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει όλη την αναλγησία και στο τέλος, σύμφωνα με την καταγγελία του, να χρειάζεται να επανελεγχθεί από επιτροπή γιατί γιατρός, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, φέρεται να… ξέχασε να καταγράψει ότι του έχει ακρωτηριαστεί το χέρι.

Τη στιγμή που οι «τυφλές» συντάξεις ανά την Ελλάδα έδιναν κι έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια, ένας 43χρονος από την Αμαλιάδα, πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, περιμένει επί 16μήνες να επανεγκριθεί το επίδομα που λάμβανε, προσπαθώντας να αποδείξει όχι ότι είναι τυφλός, αλλά ότι του λείπει το ένα χέρι…

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο κ.Σωτήρης Κούτρας επί χρόνια ήταν αρτοποιός στην Αμαλιάδα. Το 2010 είχε ένα ατύχημα, το οποίο όπως τονίζει ήταν εργατικό, αλλά οι αρμόδιοι του διεμήνυσαν ότι… ολιγώρησε ο ίδιος στην προώθηση της διαδικασίας, τις μέρες που οι γιατροί προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή και έτσι δεν μπορεί να λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη.

Αφού χειρουργήθηκε, μολύνθηκε το χέρι του όπως καταγγέλλει, κατά την επέμβαση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Εκεί του «έδωσαν» 2 μέρες ζωής, ωστόσο με γενναιότητα κατάφερε να αντέξει και να επιστρέψει. «Επί 16 μήνες με περνούν από επιτροπές και από τότε δεν παίρνω τα 320 ευρώ επίδομα και το ΕΚΑΣ. Τέσσερις φορές έχω κληθεί να περάσω και τώρα που λένε από το ΤΕΒΕ Πάτρας ότι ο γιατρός δεν γράφει την αιτία του επιδόματος…

Έχω τα χαρτιά από το νοσοκομείο της Ιταλίας, έχω τις εγκρίσεις από τότε που ξεκίνησαν να παίρνω το επίδομα, με βλέπουν χωρίς χέρι και έρχεται μια αυθάδης υπάλληλος να με προσβάλλει και να μην θέλει ουσιαστικά να με εξυπηρετήσει για κάτι που φαίνεται, για κάτι που δικαιούμαι.

Πάω στην αρμόδια υπηρεσία του Πύργου την προηγούμενη εβδομάδα για να πάρω το απαραίτητο για αυτούς χαρτί, που να λέει ότι μου λείπει το χέρι, και με στέλνουν στην Πάτρα. Πάω στην Πάτρα και με στέλνουν στον Πύργο. Με έχουν κάνει «μπαλάκι» και ο γιατρός δεν έγραψε ότι μου λείπει το χέρι. Δεν έχω και τα δυο μου χέρια για μεροκάματο για να μπορώ να ζω την οικογένειά μου, να μπορώ να πληρώνω το ενοίκιο και αναγκάζομαι να μπω σε αυτή την παράλογη και απάνθρωπη διαδικασία», λέει με παράπονο ο κ. Κούτρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *