Μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία: Η γυναίκα που αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι της, και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο χτίστηκε γύρω απ’ αυτό!

Στη γειτονιά Ballard στο Σιάτλ, υπάρχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με μια παράξενη τρύπα στο κέντρο του κτιρίου. Μέσα σε αυτό το κενό βρίσκεται ένα μικρό σπίτι που κρύβει μια καταπληκτική ιστορία.

H Edith Macefield είδε, στα 84 της χρόνια, της γειτονιά της να αλλάζει. Πολλά από τα σπίτια γκρεμίζονταν για να χτιστούν στη θέση τους καταστήματα, μέχρι που ήρθε και η δική της σειρά. Όταν χτύπησαν την πόρτα της για να της ανακοινώσουν ότι έπρεπε να πουλήσει το σπίτι της για να γίνει εμπορικό κέντρο, εκείνη αρνήθηκε, παρόλο που της προσέφεραν 1 εκατομμύριο δολάρια.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν θα το πουλούσε, η απάντησή της ήταν απλή:
“Πού να πάω; Δεν έχω την οικογένεια και αυτό είναι το σπίτι μου. Η μητέρα μου πέθανε εδώ, σε αυτό τον καναπέ. Ήρθα στην Αμερική από την Αγγλία για να τη φροντίσω. Δεν ήθελε να πεθάνει σε κάποιο γηροκομείο, αλλά στο σπίτι της, όπως κι έγινε. Το ίδιο θέλω κι εγώ για τον εαυτό μου.”
Η κατασκευαστική εταιρία δεν είχε άλλη επιλογή από το να χτίσει το εμπορικό κέντρο γύρω από το σπίτι. Μάλιστα, δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη φιλία ανάμεσα στην Edith και τον επικεφαλής των κατασκευών, Barry Martin. Τη φρόντιζε, πηγαίνοντάς της φαγητό μαζί με τα φάρμακά της. Όταν παρατήρησε ότι έχανε βάρος, ήταν αυτός που την πήγε στο νοσοκομείο και βρισκόταν κοντά της όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος.

Όταν η Edith απεβίωσε στα 87 της, όλοι ανακάλυψαν ότι είχε κάνει κάτι εντελώς απροσδόκητο: είχε κληροδοτήσει το σπίτι της στον Barry.

Η Edith έχει πλέον γίνει κάτι σαν λαïκή ηρωίδα, με τους ντόπιους να κάνουν τατουάζ το πρόσωπό της και το σπίτι της, σαν σύμβολα αντίστασης. Η κατοικία τηςέχει ανακαινιστεί, ενώ ένα μουσικό φεστιβάλ έχει διοργανωθεί προς τιμή της.


Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *