Διχάζει η πετρελαιοκίνηση

Οι υποστηρικτές της απελευθέρωσης επισημαίνουν ότι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και δεν υστερούν σε τίποτε σε σχέση με τους συμβατικούς. Παράλληλα, επικαλούνται λόγους οικονομικού συμφέροντος σημειώνοντας ότι τα πετρελαιοκίνητα καταναλώνουν….

λιγότερο καύσιμο και χρειάζονται σπανιότερα σέρβις.
Από την άλλη πλευρά, περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν εγκληματική την άρση της απαγόρευσης τονίζοντας ότι οι οικολογικές επιδόσεις των πετρελαιοκινητήρων εξακολουθούν να υπολείπονται αυτών των βενζινοκινητήρων ως προς τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου.
Υποστηρίζουν, επίσης, ότι για την επιβαρημένη ατμόσφαιρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενδεχόμενη άρση της απαγόρευσης θα προκαλούσε ραγδαία αύξηση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου, έξαρση του φωτοχημικού νέφους και των συγκεντρώσεων όζοντος κατά τους θερινούς μήνες. Η Greenpeace και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων αντιπαραθέτουν τα επιχειρήματά τους για το θέμα…
.ethnos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΙΝΔΙΑΝΟΣ

  ΠΑΛΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΙΕΖΗ ΤΣΕΦΡΥ .
  ΤΗΝ ΕΚΡΑΞΕ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ;
  ΟΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΑΣΤΗ.

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ[ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΙ].

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ο πόλεμος κατα των πετρελαιοκινητήρων εχει πολύ καλούς λόγους.Οι κινητήρες αυτοι χρησιμοποιούν 30% λιγώτερη ποσότητα καυσίμου για το ίδιο παραγώμενο έργο απ΄οτι ενας βενζινοκινητήρας, άρα 30% λιγώτεροι φόροι, θέλουν μικρότερη συντήρηση αρα λιγώτερο ΦΠΑ απο υπηρεσίες και ανταλακτικά, και βέβαια θα υποχρεωθούν οι διυλιστηριάδες να προμηθεύσουν την αγερά με πραγματικό πετρέλαιο κινησης και όχι την λάσπη που πουλάν τώρα.Οσον αφορά τα λεγόμενα των οικολόγων η Γερμανία δίνει στα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα οχήματα πράσινο σήμα… και αυτοι είναι πολυ αυστηροι και ευέσθητοι στο θέμα του περιβάλοντος… και κυρίως ΔΕΝ παίρνουν φακελάκια. Ι.Β:.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Να μας ενημερώσουν για τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες πρώτα και μετά για το πετρέλαιο!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  σε ολες τις προηγμενες σε ολους τους τομεις χωρες ο πετρελαιοκινητηρας ειναι πανω απο ολα και στη μπουρδελλαδα το εξεταζουμε το θεμα ωσ ειδημονες της θεωριας

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *