Φθιώτιδα: Κάτι πρέπει να γίνει πριν θρηνήσουμε θύματα με τις αγελάδες στις γραμμές του τρένου!

Παραλίγο να έχουμε και τρίτο εκτροχιασμό χθες τα ξημερώματα – Μήνυση κατά των κτηνοτρόφων καταθέτει ο ΟΣΕ – Λύνεται έτσι το όμως το πρόβλημα;…
Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από το δεύτερο εκτροχιασμό και παραλίγο να έχουμε και τρίτο, πάλι κοντά στις Καρυές στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανοδηγός γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο και κατάφερε να ακινητοποιήσει το τρένο, ενώ στη συνέχεια για αρκετή ώρα προσπαθούσαν να διώξουν τις αγελάδες από τις γραμμές.

Είμαστε στο 2014. Έχουν διατεθεί πολλά δις ευρώ και από την Ε.Ε. και από την τσέπη του δύστυχου Έλληνα φορολογούμενου πολίτη για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Κι όμως ακόμα μιλάμε για αγελάδες που βόσκουν στις γραμμές. Δυο εκτροχιασμοί μέσα σε ένα μήνα. Στην πρώτη περίπτωση από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Το τρένο σταμάτησε λίγα μέτρα πριν τη γέφυρα πάνω από τη χαράδρα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι θα προβεί άμεσα σε μηνύσεις κατά των κτηνοτρόφων ιδιοκτητών των αγελάδων ελευθέρας βοσκής και πολύ καλά θα κάνει. Λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα;

Μπορεί να μας πει η εταιρία γιατί πριν δεν είχαμε τόσο συχνά παρόμοια περιστατικά. Ο έλεγχος που γίνεται στις γραμμές για κατολισθήσεις, για επικίνδυνα ζώα και άλλα απρόβλεπτα, είναι ο ίδιος με αυτόν που γινόταν πριν. Εννοούμε σε συχνότητα και σε διάρκεια.

Μήπως μειώθηκε κατά πολύ το προσωπικό γι΄ αυτή τη δουλειά, για να υπάρξει οικονομία στον οργανισμό;

Μήπως ορισμένα επικίνδυνα σημεία, ειδικά στη Φθιώτιδα θα πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά, μέχρι να γίνει το νέο δίκτυο, το οποίο αφήνει έξω πολλά επικίνδυνα κομμάτια;

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *