Η Ντόρα πήρε τ’ όπλο της και… πυροβολεί κατά Χαρδούβελη!

Νέο «χτύπημα» της Ντόρας Μπακογιάννη προς το οικονομικό επιτελείο! Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας…
ασκεί κριτική για καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιωθέντων ομολογιούχων ιδιωτών και ζητά μέτρα εδώ και τώρα.

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα των ομολογιούχων ιδιωτών που με την απόφαση για το PSI, το 2012, και την υποχρεωτική εφαρμογή του, είδαν να χάνουν σημαντικό μέρος του αρχικού κεφαλαίου» που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

«Από τότε πέρασαν 2 χρόνια και κατά καιρούς οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, έγιναν δέκτες διάφορων προτάσεων, υποσχέσεων και λύσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς τους, όλες όμως οι προτάσεις παρέμειναν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους τους χωρίς να προκριθεί κάποια» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας με νόημα πως «το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις δεδομένου ότι πρόσφατα δικαστήρια άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, δικαιώνουν Ευρωπαίους πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και λόγω PSI, υπέστησαν ανάλογες απώλειες».

«Είναι δεδομένο, ότι η πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας» προσθέτει η βουλευτής της Ν.Δ. και ρωτά την Κυβέρνηση και τον Γκίκα Χαρδούβελη «αν υπάρχει σχέδιο και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση τους», αλλά και «ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Πηγη : newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *