Ραχήλ Μακρή: “Πρέπει να υπάρχει πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ”

«Πρέπει να υπάρχει πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας…» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον Σκάι και πρόσθεσε ότι αν και δεν προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από την
ευρωζώνη «πλάνα πρέπει να υπάρχουν και να είναι τεκμηριωμένα».

«Ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος» είπε η κυρία Μακρή και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε… Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα. ‘Ασχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρώ ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουνε ποτέ και είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχουνε πλάνα.
Ακόμη και η Αμερική έχει εφαρμόσει πλάνα για την οικονομία που κάποιοι θα τα ονόμαζαν Σοβιέτ, για παράδειγμα όταν κρατικοποίησε τις τράπεζες» ισχυρίστηκε η κυρία Μακρή.

«Εγώ θεωρώ λοιπόν -αν με ρωτάτε- ότι πρέπει να υπάρχει και τεκμηριωμένο πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας που δεν υπάρχει βέβαια τέτοιο πράγμα, το γνωρίζουμε όλοι,  δεν προβλέπεται στη συνθήκη της Ευρωζώνης  έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ωστόσο όμως το να υπάρχει ένα θέμα τέτοιο, υπάρχει, γιατί να μην υπάρχει;» είπε η κυρία Μακρή.

Κληθείσα να σχολιάσει παλαιότερη προεκλογική δήλωσή της για τύπωμα χρήματος η Ραχήλ Μακρή απάντησε: «Όχι είναι τελείως διαφορετικό, δεν είναι αυτό. Αφορά το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ήδη έχει εφαρμοστεί γιατί μ’ αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται το τραπεζικό σύστημα και πρόσθεσε μίλησα για κάτι που προβλέπεται στην ευρωζώνη στο θεσμικό κείμενο της ευρωζώνης».

Όλα αυτά είναι σενάρια που οι ίδιοι τα έχουνε απορρίψει και έχουνε πει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, υποστήριξε η Ραχήλ Μακρή.

«Μέτρα τοξικά και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας όπως έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να τα ψηφίσω και δεν θα εφαρμοστούν όπως έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός ο Αλέξης ο Τσίπρας» ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν της ζητήθηκε να προσδιορίσει ποια είναι η κόκκινη γραμμή της.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *