Κρατήστε ζωντανή τη φλόγα στο γάμο σας

Όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και τα περιοδικά δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικά όσον αφορά το γάμο. Περισσότερο απ’ όλα, παρουσιάζουν το σεξ στο γάμο από εντελώς λάθος σκοπιά.
Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι ησυγκατοίκηση θα βοηθήσει να διατηρήσουν τη σπίθα στη σεξουαλική τους ζωή, ωστόσο

η αλήθεια είναι πως η ασφάλεια και το δέσιμο της σχέσης βοηθούν πολύ περισσότερο

Πώς γίνεται λοιπόν μετά από αρκετά χρόνια γάμου να βρίσκουμε συνεχώς καινούρια και συναρπαστικά πράγματα;

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ένας υγιής γάμος βοηθά το άτομο να εξελιχθεί και να ωριμάσει. Μέσα από το γάμο, οι δύο σύντροφοι μπορούν να γίνουν αυτό που ονειρεύονται να γίνουν.

Το καλό σεξ ασχέτως της διάρκειας της σχέσης σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση. Για τις γυναίκες, αυτό σημαίνει πως χρειάζονται ασφάλεια και άνεση ώστε να ανοιχτούν και να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα.

Από την άλλη, οι άνδρες χρειάζονται περισσότερη «οπτική ποικιλία», οπότε θέλουν η σύντροφός τους να φροντίζει και να περιποιείται την εμφάνισή της.

Μοιραζόμαστε μαζί σας όσα μας είπαν οι ειδικοί:

1. Ο εγκέφαλός μας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο σεξ. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε για να απολαύσουμε στο έπακρο την επαφή με το σύντροφό μας.

Εάν είμαστε θυμωμένοι με το σύντροφό μας, πρέπει πρώτα να το επεξεργαστούμε νοητικά. Ο καταπιεσμένος θυμός δε βοηθά καθόλου στο καλό σεξ ή την ανεβασμένη ερωτική διάθεση.

2. Θα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε άνετα. Αν μετά από μερικά χρόνια γάμου έχετε «επενδύσει» σε μερικά επιπλέον κιλά, αυτό δε σημαίνει πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Ένα χαμόγελο και μια τρυφερή αγκαλιά σημαίνουν πολλά περισσότερα.

3. Τα ζευγάρια χρειάζονται χρόνο για να σκέφτονται το σεξ. Οι φαντασιώσεις είναι υγεία στη σχέση,καθώς όσο σκεφτόμαστε το σεξ, τόσο το επιδιώκουμε. Διαβάστε ένα βιβλίο και ακούστε μουσική που θα δώσει ώθηση στη φαντασία.

4. Μην ξεχνάτε τα προκαταρκτικά. Στο γάμο, τα προκαταρκτικά ξεκινούν με το πρωινό ξύπνημα και διαρκούν όλη τη μέρα. Το ζευγάρι πρέπει να παραμένει σε επικοινωνία μέσα στην ημέρα ώστε να μη χάνεται η σπίθα.

Το σεξ στο γάμο μπορεί να παραμείνει συναρπαστικό ακόμη και μετά από πολλά χρόνια. Εξαρτάται αποκλειστικά από το ζευγάρι να διατηρήσει το ενδιαφέρον του και να έχει μια υγιή ερωτική ζωή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *