Ούτε ΜΑΤ, ούτε δακρυγόνα… τους σταμάτησε η βροχή!

Δεν χρειάστηκαν πάνω από πέντε λεπτά, ώστε να διαλυθεί η μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε έξω από…

το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Η βροχή έπεφτε τόσο δυνατή που οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν κυριολεκτικά να γλιτώσουν από την μανία της.

Λίγη ώρα πριν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΥΜΑ-Θ, διαδήλωναν ειρηνικά με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όμως τους τα χάλασε ο καιρός.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της πενθήμερης πανελλαδικής απεργίας τους.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και σχολικοί φύλακες, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ωστόσο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 78,95% και της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 76-77%.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου υποστήριξαν ότι “το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 90%”, ενώ εκτίμησαν ότι σε αντίστοιχα ποσοστά θα κινηθεί και η συμμετοχή στην απογευματινή βάρδια. Με το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών ενώθηκαν και οι απεργοί των ασφαλιστικών ταμείων.

thousandnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *