Αλέξης Τσίπρας: «Εχω τη λύση που θα δεχτούν οι δανειστές»

«Εχω τη λύση που θα δεχτούν οι δανειστές» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Το επιχείρημά του διατυπώνεται ως εξής: …
«Ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο», υποστηρίζει. Για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί τους εταίρους με στάση πληρωμών: «Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο».
Εισηγείται μείωση του χρέους, τερματισμό της λιτότητας και ένα σχέδιο άμεσων δημόσιων και αναπτυξιακών επενδύσεων. Και επιμένει στο πάγωμα των τόκων για μια τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση γιατί δεν συμφέρει τους δανειστές να διακινδυνεύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης.
Κατά τα άλλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε νέο ούτε άλλο ΠΑΣΟΚ. Είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής. Εκφράζει την οργή του κόσμου για την αποτυχία του φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, αλλά και την ανάγκη της εποχής για ριζική αλλαγή πορείας και για κοινωνικούς μετασχηματισμούς». Όπως σημειώνει, «όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ισχυρότερος θα είναι ο λαός».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκγολου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», δήλωσε:
Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να είχε δοθεί το 2012. Δεν έχει καταλάβει ότι και κούρεμα χρέους έχει γίνει και μείωση επιτοκίων και αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων. Όλα αυτά έχουν ήδη γίνει και μάλιστα στον μεγαλύτερο βαθμό στα παγκόσμια χρονικά, χωρίς να υπάρξει εθνική χρεοκοπία. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιμένει να απειλεί με μονομερή στάση πληρωμών. Κολλημένος στο χθες, συνεχίζει να επιδιώκει τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Καιρός να καταλάβει ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας το αποτρέψαμε οριστικά, όσο κι αν αυτό τον στενοχωρεί.

Πηγή: Blog.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *