Τελευταία Νέα

Υπέρμαχος των επώδυνων μέτρων ο Ντόλιος – “Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του” είπε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Παρά την μακροσκελή ομιλία Βενιζέλου και την προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τόσο τις αποκρατικοποιήσεις όσο και τα μέτρα, συνάντησε τα όχι από τουλάχιστον 4 βουλευτές.
Oι τοποθετήσεις που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικές.
Σκανδαλίδης: Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η……
προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά
οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. (για αποκρατικοποιήσεις)
(Για Σαμαρά): Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών.
(Για τα μέτρα Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην
ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ.
Χρυσοχοϊδης: Yπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος.
(Για αποκρατικοποιήσεις): Η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο.
Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος μεταξύ των κυρίων Ντόλιου και Κασσή. Ο τελευταίος είπε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.
Ντόλιος: Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του.
Κασσής: Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;
Προς το όχι και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Κουτσούκου και Κρεμαστινού.
Ο Γιάννης Κουτσούκος είπε: “‘Εχουμε γίνει συνιστωσα του Σαμαρα. Ανυπαρκτη η διαπραγμάτευση. Επαχθέστατα τα μέτρα. Αν αυτά είναι τα μέτρα που ακούμε δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε.”
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός: “Δεν θέλω να τα ψηφίσω τα μετρα αλλα αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας θα ψηφίσω”.

radioevros.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *