ΚΤΕΛ εναντίον φοιτητών στη Λαμία

Η εκπτωτική πολιτική σωματείου φοιτητών στη Λαμία «σκοντάφτει» στα αστικά ΚΤΕΛ της Φθιωτικής πρωτεύουσας

Αθήνα
Η κρίση γεννά έξυπνες ιδέες, η εφαρμογή των οποίων όμως, μπορεί να «χτυπήσει» σε μονοπώλια. Αυτό έπαθε ένα σωματείο σπουδαστών στη Λαμία, το οποίο ιδρύθηκε εν είδει συνεταιρισμού καταναλωτών προκειμένου να επιτύχει καλύτερες τιμές για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των μελών του, στόχος που….
τελικά θα καταλήξει στα δικαστήρια απέναντι στα ΚΤΕΛ της πόλης.

Ενοικίαση λεωφορείου
Ενας από τους σκοπούς του σωματείου, το οποίο φέρει το όνομα «Η αρωγή του φοιτητή», είναι η ενοικίαση λεωφορείου για την κάλυψη των εκδρομικών και εν γένει μεταφορικών αναγκών των σπουδαστών, προκειμένου να τους παρέχεται πολύ πιο οικονομικά η μετακίνησή τους για εκδρομές, για επισκέψεις στην Αθήνα, αλλά και για τη μεταφορά τους στο ΤΕΙ, όπου σπουδάζουν.

Το σωματείο των σπουδαστών έκανε συμφωνία με τουριστικό πρακτορείο, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του ένα λεωφορείο για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Οι φοιτητές με μία τριμηναία συνδρομή ύψους 50 ευρώ μπορούν να μετακινούνται όπου θέλουν, όταν για το ίδιο χρονικό διάστημα θα χρειάζονταν μόνο για να πηγαίνουν στο ΤΕΙ με το αστικό λεωφορείο πάνω από 100 ευρώ ο καθένας. Δηλαδή, βρήκαν μία λύση που απαντά στην κρίση.

Προσφυγή του ΚΤΕΛ

Ωστόσο, το αστικό ΚΤΕΛ της Λαμίας προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του τουριστικού πρακτορείου, με το οποίο συνεβλήθη το σωματείο, θέτοντας ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού. Μάλιστα, η υπόθεση θα εκδικαστεί την Μεγάλη Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας.

Νωρίτερα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι σπουδαστές, είχαν ζητήσει μία καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από το αστικό ΚΤΕΛ της πόλης, όμως, όπως λένε, η έκκλησή τους δεν έγινε αποδεκτή.

Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου, σπουδαστής κ. Κ. Μπράχος, «την ώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί να ρίξει τις τιμές για να κρατηθεί η αγορά, το αστικό ΚΤΕΛ αυξάνει τις τιμές, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Μπροστά σε αυτή την αδιαλλαξία, συνάψαμε ως σωματείο την συμφωνία, που επιτρέπει σε κάθε μέλος του να μετακινείται φτηνά. Εμείς καλούμε τους σπουδαστές σε όλη τη χώρα να κάνουν το ίδιο πράγμα» εξηγεί.


Θορυβημένα τα γραφεία

Η προσφυγή του αστικού ΚΤΕΛ στη δικαιοσύνη κατά του τουριστικού γραφείου έχει θορυβήσει τα τουριστικά πρακτορεία της περιοχής, τα οποία προειδοποιούν ότι σε περίπτωση καταδίκης του συναδέλφου τους, θα επιστρέψουν τις άδειές των τουριστικών λεωφορείων που διαθέτουν πίσω στο κράτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η μεταφορά ειδικών κατηγοριών του πληθυσμού, όπως οι σπουδαστές, οι στρατιώτες και οι εργάτες δεν εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία της δημόσιας συγκοινωνίας και είναι δυνατή η ελεύθερη σύναψη συμφωνιών για τη μεταφορά τους.

http://www.alfavita.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΑΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΑΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ…
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ..
  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΤΕΛ-ΑΚΗΔΕΣ;; ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ;

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!!
  ΕΤΣΙ ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *