Προεδρικό Μέγαρο: Σκηνικό μελοδράματος

Η σημερινή σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μια κακότεχνη, μελοδραματική παράσταση για τις «δραματικές» στιγμές που ζει η Ελλάδα.
Όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να δραματοποιήσει το πολιτικό κλίμα προς την κατεύθυνση των λύσεων που έχουν αποφασιστεί από τους …..
πραγματικούς κυβερνήτες: Διεθνείς και ντόπιοι «νταβάδες».

Καμία καθαρή «συναινετική λύση», σε τυπικό επίπεδο (σε ουσιαστικό υπάρχει) δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να διατυπωθεί από μια τέτοια σύσκεψη…

Ήδη τα κόμματα μέχρι χθες ακόμα διατύπωναν καθαρά την άρνησή τους πάνω στην αποδοχή αυτής της πολιτικής.

Προχθές είχε στηθεί ένα παρόμοια θέατρο με τις πρωθυπουργικές επαφές των αρχηγών των κομμάτων…

Προς τι λοιπόν το καινούργιο θέατρο, με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το ζήτημα είναι απλό: Το σημερινό θέατρο στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε για να κλιμακώσει το μελόδραμα της «έκτακτης ανάγκης» και να φορτίσει, ακόμα πιο εκβιαστικά το πολιτικό κλίμα.

Δόθηκε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ μια παράσταση ελληνικού μελοδράματος, παράσταση η οποία θα διευκολύνει και θα προωθήσει, την τυπική φόρμα της συναίνεσης. Δηλαδή τις άμεσες πολιτικές λύσεις που έχουν προαποφασιστεί από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή τίποτα «μεικτά» συναινετικά σχήματα (πολιτικών και προσωπικοτήτων).

Οι ηθοποιοί του μελοδράματος επιχείρησαν να δώσουν και στα πρόσωπά τους το ανάλογο ύφος.

Αυτό αποτυπώθηκε καθαρότερα στον κλόουν της παράστασης, τον Καρατζαφέρη. Μας εμφανίστηκε «τσακισμένος» από την «αγωνία» και τον «πόνο» για την Ελλάδα και μίλησε, σαν Μάρθα Βούρτση, για τους «κακούς» που δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους!!!

Τέτοιοι καραγκιόζηδες κοσμούν το πολιτικό μας τοπίο.

Η δε Παπαρήγα μας μίλησε γενικά για τον καπιταλισμό των Μονοπωλίων, τα αρπακτικά της ΕΕ κ.λπ…

Αυτό που δεν μας είπε ήταν: ΓΙΑΤΙ συμμετείχε στο μελόδραμα;

Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ για να μας πει μετά ότι δεν συναινεί στον καπιταλισμό των μονοπωλίων!!!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις προεδρικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (και μάλιστα στη δραματοποίηση τους), και κατόπιν μας λέει ότι ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί!!!!

Μα, τόσο ηλίθιο περνάνε τον ελληνικό λαό;

Η σημερινή παράσταση στο Προεδρικό Μέγαρο ένα και μόνο στόχο είχε: Να νομιμοποιήσει τις καθεστωτικές διαδικασίες της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ και να δώσει σε αυτές δραματικό τόνο, τον τόνο της «έκτακτης ανάγκης», «ότι χανόμαστε αν δε βρεθεί λύση»!!!

Τη λύση την έχουν στα συρτάρια τους…

Απλώς προλειαίνουν το έδαφος και φορτίζουν αποπνιχτικά το κλίμα για να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με όσο λιγότερους κραδασμούς.

Αυτό το έδαφος καλλιεργούν και τα δήθεν «αριστερά» κόμματα με την πρακτική τους συμμετοχή, καταναλώνοντας απλώς ρητορικές κορώνες εναντίον της συναίνεσης…

http://www.resaltomag.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *