Το Συμπόσιο της αμετανόητης ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας…

Γράφει ο Μαγια

Συμπόσιο, σύμφωνα με το Βικιλεξικό, ήταν στην αρχαιότητα η συνάντηση σε κάποιο σπίτι που περιλάμβανε συχνά, εκτός από το φαγητό και την οινοποσία, ψυχαγωγικά θεάματα και συζήτηση για κάποιο φιλοσοφικό θέμα…
Λέτε, τυχαία ονόμασε η ΠΑΣΟΚική νομενκλατούρα Συμπόσιο (που παραπέμπει ευθέως στο φαγοπότι…) το «μνημόσυνο του μακαρίτη», του – μια φορά κι έναν καιρό – Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, το οποίο μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και πολύ καιρό;…

Παρακολουθήσαμε μια σύναξη αμετανόητων (ανάμεσά τους «προσωπικότητες» της διαπλοκής και εκφραστές της κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας με τις Mercedes, τα κότερα και τα δωράκια), που ακούνε για τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη κι ανατριχιάζουν!

Άπαντες παρόντες. Οι κηπουροί στους «μπαξέδες» του νεοφιλελευθερισμού και της υποτέλειας, οι καταστροφείς της χώρας, οι θλιβεροί συνοδοιπόροι της ΝΔ, οι κουβαλητές των μνημονίων να διαγκωνίζονται πως θα μετατραπούν σε έναν από τους αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Τον βαρόνο Μινχάουζεν. Τόσα ψέματα και τόση παραπλάνηση του ελληνικού λαού, τόση διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, τόση ξεδιαντροπιά μόνο οι κωμικοτραγικοί ολετήρες του ολέθριου δικομματισμού είναι δυνατόν να επιδείξουν. 

Αυτοί που στα πρόσωπά του συμπυκνώνονται η μακάβρια γκριμάτσα της καθεστωτικής αποσύνθεσης και της ραγιάδικης εξαχρείωσης.

Είναι προφανές ότι, προετοιμάζουν τη νέα πολιτική απάτη. Να εμφανίσουν το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα του Βενιζέλου ως την …«Κεντροαριστερά της ευθύνης»!

Ξεχνούν οι θιασώτες της γκεμπελικής άποψης πως «η κοινή γνώμη έχει κοντή μνήμη» ότι, η μάσκα της κεντροαριστεράς όσο κι αν φιλοτεχνηθεί δεν θα εξαγνίσει αυτούς που έχουν ξεπεράσει σε βαρβαρότητα, σε δουλικότητα, σε ψεύδος, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Ποια σχέση έχουν αυτοί με τα οράματα της 3ης του Σεπτέμβρη;

Την εθνική ανεξαρτησία την έκαναν υποταγή, σε μνημόνια, τρόικα και κερδοσκόπους. Τη λαϊκή κυριαρχία την μετάλλαξαν σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σε αυταρχική διακυβέρνηση. Όσο για την κοινωνική απελευθέρωση, την έχουν μετατρέψει σε εξαθλίωση του λαού, με φτώχεια, ανεργία, κοινωνική περιθωριοποίηση!
Τόλμησε, έστω κι ένας από δαύτους να αναρωτηθεί σε ποιον ανήκει σήμερα η Ελλάδα, 39 χρόνια από την 3η Σεπτέμβρη; «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»;

Υ.Γ. Η πολιτική διαδρομή του Βενιζέλου αποδίδει, σημειολογικώς τουλάχιστον, όλη την πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής δικομματικής μας παρακμής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *