“Οχι” από την τρόικα σε εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις

Χωρίς απτά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Τελειώσαμε το συντονισμό με όλα τα υπουργεία ώστε όλα τα υπουργεία να είναι έτοιμα για τα νέα μέτρα” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η τρόικα δεν δέχεται…
καμία αλλαγή στα εργασιακά, τόσο στο επίδομα γάμου, όσο και την επεκτασιμότητα της Συλλογικής Σύμβασης. Επίσης δεν δέχεται την κύρωση από τη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις.

“Ορθά δεν το δέχεται, γιατί δύσκολα ένας επενδυτής θα ερχόταν με αυτούς τους όρους στη χώρα” πρόσθεσε.

Είναι φανερό ότι το νομοθέτημα της Τρίτης για τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον στον αέρα, όπως και το νέο πακέτο μέτρων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΗΜΑΡ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει τα εργασιακά, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απαιτούν οι αποκρατικοποιήσεις να κυρώνονται στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη για τη στάση της τρόικας.

Τα επόμενα βήματα

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για το νέο πακέτο μέτρων, ενόψει της συνεδρίασης του Euro Working Group τη Δευτέρα και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Τετάρτη.

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου.

Την Τρίτη θα κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή, μαζί με τον νέο προϋπολογισμό, ώστε την Τετάρτη να δοθεί η έγκριση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος και να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ΔΗΜΑΡ θα αλλάξει στάση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *