Ψυχρή υποδοχή της «Νταϊάνα» στο Λονδίνο

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε χθες στο Λονδίνο η ταινία του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ με τίτλο «Νταϊάνα», η οποία αναφέρεται τα…

τελευταία χρόνια της ζωής της αδικοχαμένης πριγκίπισσας. Ο βρετανικός Τύπος μάλλον δεν είχε να πει τα καλύτερα για την ταινία, την οποία οι κριτικοί χαρακτήρισαν «ωμή» και «αδιάκριτη».

Στον ρόλο της πριγκίπισσας η 44χρονη βρετανίδα Ναόμι Γουότς, η οποία προτού δεχτεί να παίξει στην ταινία είχε αρνηθεί δύο φορές να υποδυθεί την Νταϊάνα επειδή.

Όπως εξηγεί, φοβόταν να υποδυθεί την διασημότερη γυναίκα της εποχής εξαιτίας της σύγκρισης που θα έκαναν οι θεατές. Η ίδια είπε ότι η ταινία δεν είχε εγκριθεί από την βασιλική οικογένεια.

Όσο για το υποκριτικό κομμάτι, η ηθοποιός είπε ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσπάθειά της να μιμηθεί τις γκριμάτσες και το βλέμμα της Νταϊάνα.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός από την ταινία «Η Πτώση» για τις τελευταίες ημέρες του Χίτλερ (2004), δήλωσε ότι ήθελε να γυρίσει «μία ιστορία αγάπης, συγκινητική, με βάθος, μία παθιασμένη ιστορία αγάπης».

Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής της Νταϊάνα και αναφέρεται και στις σχέσεις της με τον καρδιοχειρουργό Χασνάτ Καν και τον Ντόντι αλ Φαγέντ με τον οποίο η πριγκίπισσα σκοτώθηκε στο τροχαίο στο Παρίσι το 1997.

Με πικρόχολα σχόλια και ψυχρότητα υποδέχθηκε την ταινία ο βρετανικός Τύπος, με τους κριτικούς να κάνουν λόγο για «αδιακρισία» και «ωμότητα».

Οι “Times” εστίασαν στο «σπαρακτικά δυσάρεστο σενάριο», ενώ η “Mirror” περιέγραψε την ταινία ως μία «φτηνή και ζοφερή προσπάθεια που μοιάζει περισσότερο με μεσοβδόμαδη απογευματινή προβολή του Channel 5».

«Η Βασίλισσα της Καρδιάς έχει παρουσιαστεί σαν μία θλιβερή “γεροντοκόρη” που θα την προσπερνούσε ακόμη και η Μπρίτζετ Τζόουνς», σημειώνει ο Έντουαρντς.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο κριτικός της “Daily Mail” χαρακτήρισε την ταινία «υπερβολικά υπερβολικά ανιαρή».

«Διστάζω να χρησιμοποιήσω τον όρο “αυτοκινητικό δυστύχημα”», έγραψε ο Πίτερ Μπράντσο του Guardian. «Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι 16 χρόνια μετά τη φρικτή εκείνη ημέρα το 1997, η Νταϊάνα πεθαίνει τραγικά για μία ακόμη φορά», σημείωσε.

Πηγή: Έθνος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *