Νυχτερινό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ και το μεσημέρι. Πόσα κερδίζετε!!

Το χειμερινό μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο επαναφέρει για τους πελάτες της η ΔΕΗ από την 1η Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι καταναλωτές θα έχουν μια ευκαιρία να ξεφουσκώσουν έστω λίγο το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος….,
αφού μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου τιμολογίου και δύο ώρες κάθε μεσημέρι

Το νυχτερινό τιμολόγιο έχασε αρκετή από τη λάμψη του ειδικά για όσους καταναλώνουν λιγότερες από 800 κιλοβατώρες σε τετραμηνιαία βάση. Κι αυτό διότι ο νέος τιμοκατάλογος προβλέπει ότι η κιλοβατώρα που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της νύκτας, κοστίζει 0,054 ευρώ, όσο δηλαδή στοιχίζει η κιλοβατώρα και αν η κατανάλωση είναι μικρότερη των 800 κιλοβατώρων το τετράμηνο. Επιπλέον, το νυχτερινό ρεύμα έχει και ένα πάγιο, 4 ευρώ. Εξακολουθεί πάντως να συμφέρει το νυχτερινό για μεγαλύτερες καταναλώσεις:

Ενδεικτικά τα ακόλουθα παραδείγματα:

Καταναλωτής ξοδεύει 1800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Δεν έχει ενεργοποιήσει το νυχτερινό τιμολόγιο και έχει τριφασικό. Ο λογαριασμός έρχεται 256,26 ευρώ. Ο ίδιος καταναλωτής ενεργοποιεί το νυχτερινό. Κατά τη διάρκεια του «μειωμένου» καταναλώνει 600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Ο λογαριασμός έρχεται 206,43 ευρώ. Δηλαδή, το νυχτερινό τον γλιτώνει από 50 ευρώ το τετράμηνο ή 150 ευρώ ετησίως.

Τιμή Πάγιο νύχτας τετραμήνου: 4,00 €

Ενέργεια νύχτας, όλες οι kWh : 0,05400 €/kWh

Πότε συμφέρει

– Όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)

-Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο

– Όταν η 4μηνιαία σας κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Μπορείτε να έχετε το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση:

– Εάν προγραμματίσετε, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

– Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης

– Επωφελείστε επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ώρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας. Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Διαδικασία χορήγησης

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται : – Να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλέ, διατομής 1,5 τετρ. χιλ.) μεταξύ του μετρητή της ΔΕΗ και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης (απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη). – Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

– Υποβάλετε σχετική αίτηση και νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ), στην οποία θα αναφέρεται ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης

– Υπογράψετε νέο συμβόλαιο στο όνομά σας και – Καταβάλετε 34€* πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται το Δίκτυο της ΔΕΗ *η τιμή ισχύει για το έτος 2012

Ωράριο Νυχτερινού Τιμολογίου

• Τμηματικό ωράριο Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου 02:00-08:00 και 15:00-17:00

-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *