ΕΠΙΘΕΣΗ στην Κωνσταντοπούλου – Αφορμή το κανάλι της Βουλής που έδειχνε για δύο ώρες την παρέλαση στη κόκκινη πλατεία της Μόσχας

Για προκλητικό εθνολαϊκισμό κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή η απόφαση του καναλιού της Βουλής να δείξει επί δίωρο και απευθείας την παρέλαση στη κόκκινη πλατεία στη Μόσχα για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την νίκη στον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Το κανάλι μετέδωσε την παρέλαση επειδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του προέδρου Πούτιν.

Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος ζητεί όλα τα κόστη από τις μετακινήσεις της κας Κωνσταντοπουλου και επισημάνει ότι πρέπει να καταλάβει πως είναι πρόεδρος όλης της Βουλής.

Μάλιστα το site σύγχρονη Ρωσία έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το κανάλι της Βουλής και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κατακόρυφη αύξηση της θεαματικότητας του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων σημειώθηκε κατά τη ζωντανή μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία, στις 9 Μαίου.

Δημοσιογράφος του καναλιού που συμμετείχε στην προετοιμασία της μετάδοσης, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η τηλεθέαση του καναλιού τετραπλασιάστηκε.

«Για πρώτη φορά η ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά ολόκληρη την παρέλαση από την Κόκκινη Πλατεία. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, για την επερχόμενη μετάδοση, οι θεατές τηλεφωνούσαν ο ένας τον άλλο ενημερώνοντας αλλήλους . Η τηλεθέαση αυξήθηκε 8% (από 1,5%)», ανέφερε η ίδια πηγή συμπληρώνοντας ότι η απόφαση για τη ζωντανή μετάδοση είχε ληφθεί αργά τη νύχτα, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της παρέλασης.

Όσον αφορά στη δημόσια τηλεόραση NERIT- που λειτουργεί αντί της κρατικής τηλεόρασης ERT- κάλυψε την παρέλαση στη Μόσχα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ διάρκειας μόλις 1 λεπτού.

Την ίδια ώρα το Ποτάμι εξέδωσε ειρωνική ανακοίνωση τόσο για την μετάδοση του καναλιού της Βουλής όσο και τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τίτλο «Βοήθειά μας»

Αναλυτικά:

«Βοήθειά μας
Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία.

Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην είχαν συμπεριληφθεί (από λάθος;) στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σημείωση: Θεωρούμε βέβαια δεδομένο ότι η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Τομέας Τελετών και Παρελάσεων».
iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *