«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση»

Στουρνάρας: Η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, καθίσταται ισχυρότερη σταδιακά…
«Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, εκτελεί το κυβερνητικό έργο σύμφωνα με τις επιταγές του κοινοτικού, του εγχώριου συνταγματικού, καθώς και του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού δικαίου» απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρας, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για «παραβιάσεις του Συντάγματος μέσω της συνεργασίας και συναπόφασης κρατικών οργάνων με τους εκπροσώπους των δανειστών».

Όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας μας για τα θέματα που εμπίπτουν στο εκτελούμενο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

«Η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας έναντι των δανειστών της, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, καθίσταται ισχυρότερη σταδιακά, καθώς το εκτελούμενο πρόγραμμα πολιτικής επιτυγχάνει τα πρώτα απτά και σημαντικά θετικά αποτελέσματα, που αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες της πατρίδας μας αλλά και τις προοπτικές για την επίτευξη της δημοσιονομικής της αυτάρκειας» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Τζένη Βαμβακά, έχουν καταγγείλει ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή των εκπροσώπων των δανειστών στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, στα πλαίσια συναπόφασης, συνεργασίας και συνδιαλλαγής για ζητήματα που δεν αφορούν τη δανειακή συμφωνία (που αφορά αποκλειστικά και μόνο οικονομικά θέματα λήψης δόσεων και τήρησης οικονομικών υποχρεώσεων σχετικά με το χρέος), συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν».

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *