Τη μάνα της και τον πατέρα της ζητά η Τρόικα!

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι επώδυνες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στα εργασιακά και στα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τις χθεσινές συνομιλίες.

Τα θέματα που άναψαν φωτιές στις χθεσινές διαπραγματεύσεις, είναι το …..
έγγραφο των Τροϊκανών που ζητούν την κατάργηση των τριετιών και των επιδομάτων που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό και την αντικατάστασή τους από ένα σύστημα ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους και τη μείωση 30%-50% των αποζημιώσεων.

Επίσης απαιτούν ο βασικός μισθός να κυλήσει στα 586 ευρώ, με τις όποιες επιπλέον αυξήσεις να αποφασίζονται μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι τεχνοκράτες θέτουν ακόμη θέμα επιμήκυνσης του αριθμού ημερών εργασίας, σε έξι ημέρες την εβδομάδα με απασχόληση 40 ωρών για ορισμένους κλάδους της οικονομίας. Ειδικότερα φέρονται να ζητούν αποσύνδεση του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ώστε να επιτρέπεται η προσέλευση και η αποχώρηση εργαζομένων (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) 1 ώρα νωρίτερα και 1 ώρα αργότερα από το κανονικό οκτάωρο.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εμμένει ότι ο κατώτατος μισθός αφορά στη διατήρηση της ΕΓΣΣΕ (την πλήρη κατάργηση της οποίας ζητεί ουσιαστικά η τρόικα) με ωριμάνσεις και αποτελεί κομμάτι διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων ενώ αντιδρά και στην κατάργηση των τριετιών.

Μετά τις 16:00 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα.

http://news.princeoliver.com/2

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *