Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε πρόσφατη εκπομπή του ο Δημήτρης Καζάκης ανέφερε το κάτωθι άρθρο και σπεύσαμε προς δημοσίευση του.

Μήπως έχει δίκιο το Strategic Culture Foundation που αποκαλεί τον Βαρουφάκη «Δούρειο Ίππο του Σόρος στο εσωτερικό της νέας ελληνικής κυβέρνησης» στο ομώνυμο άρθρο του;

Εκεί τον διαχωρίζει εντελώς από τον Τσίπρα και τον Κοτζιά που τους θεωρεί γνήσιους Έλληνες και λέει ότι Βαρουφάκης υπηρέτησε ως «οικονομολόγος-in-residence» για τη Valve Corporation, ένα υποπροϊόν του παιχνιδιού βίντεο της πάντα-ύποπτης Microsoft Corporation του ακραίου πιονιού της παγκοσμιοποίησης, του Bill Gates.

Λέει επίσης ότι είναι φίλος με τον James Galbraith με τον οποίο έχει συγγράψει το βιβλίο «Μια μετριοπαθής πρόταση» και το οποίο ασχολείται με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Πρόλογο στο βιβλίο αυτό έχει κάνει ο Michael Rocard ο οποίος έχει προτείνει τον γνωστό μας Martin Schulz για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου!!!

Θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μνήμη των Ελλήνων ή στο χωνευτήρι των μνημονίων;

Κοντός ψαλμός…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

“Ενώ η Ελλάδα πανηγυρίζει τα εγκαίνια της κυβέρνησής της ενάντια στη λιτότητα, θα ήταν καλό η ευφορία να μετριαζόταν με λίγο ρεαλισμό.

…Σήμερα τα έθνη της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης έχουν εποικισθεί με υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης, φανερού ή “μυστικού” τύπου, εξ ων πολλοί, όπως ο Βαρουφάκης έχουν διατελέσει πολίτες ή νόμιμοι κάτοικοι σε άλλα κράτη… [Ο ίδιος διατηρεί] δεσμούς με το νεοφιλελεύθερο Ίδρυμα Brookings…  Ανιχνεύοντας την προέλευση των χρημάτων που δημιούργησαν αυτούς τους υπουργούς οικονομικών…όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στην Washington και σε οντότητες που βυζαίνουν από το μαστάρι της CIA και τις μυριάδες βιτρίνες της.

Το βιογραφικό του Βαρουφάκη… βρίθει από συνδέσμους παγκοσμιοποίησης που διαπλέκονται με τον George Soros.  Για έναν υπουργό οικονομικών που προτίθεται να θέσει υπό αμφισβήτηση -αν πιστεψουμε τον τύπο- τα μέτρα λιτότητας που υπαγόρευσε στις προηγούμενες αποτυχημένες συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις η “Τρόικα” του ΔΝΤ,  της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βαρουφάκης φαίνεται πως διατηρούσε πάντα στενές σχέσεις  με τις οντότητες της παγκοσμιοποίησης με τις οποίες υποτίθεται ότι θα αναμετρηθεί.

…Υπάρχει πληθώρα προειδοποιητικών σημαδιών ότι ο Βαρουφάκης είναι “Δούρειος ίππος” υπέρ των παγκόσμιων τραπεζιτών.  Κατ’ αρχάς ο Βαρουφάκης υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου, του ανθρώπου που πρώτος έβαλε την Ελλάδα στον δρόμο των δρακοντίων μέτρων λιτότητας. Ο Βαρουφάκης τώρα διατείνεται πως ήταν κάθετα αντίθετος προς τη συμφωνία του Παπανδρέου με την “Τρόικα” αλλά κανείς ποτέ δεν θα μάθει…

Ο Βαρουφάκης είναι στενός φίλος και συσσυγγραφέας με τον αμερικανό οικονομολόγο και συνάδελφό του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Texas James K. Galbraith, υιό του θανόντος John Kenneth Galbraith, αυθεντίας ανάμεσα στους αμερικανούς οικονομολόγους.  Οι δεσμοί του Galbraith με την ελίτ των παγκόσμιων τραπεζιτών διαφαίνονται από τη θέση του ως επισκέπτη επιστήμονα στο ελιτίστικο Ίδρυμα Brookings  στην Washington.  Mε άλλα λόγια, ενώ το βιογραφικό του Τσίπρα μαρτυροί έναν γνήσιο αριστερό, το υπόβαθρο του Βαρουφάκη υποδηλώνει ότι ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδος νιώθει άνετα και οικεία με τις τραπεζικές ελίτ που ξέσκισαν την εθνική ψυχή της Ελλάδος με κοφτερή λεπίδα υπό τη μορφή λιτότητος στην κοινωνική ασφάλιση, δημόσια υγεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρόλογος στο βιβλίο του Βαρουφάκη “Μια μετριοπαθής πρόταση”, που πραγματεύεται την οικονομική κρίση της Ευρώπης που συνέγραψε μαζί με τον James Galbraith… γράφτηκε από τον Γάλλο Πρωθυπουργό Michel Rocard.  Ο Rocard, καλούμενος από την ΕΕ να διορίσει έναν ισχυρό Ευρωπαίο ηγέτη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πρόεδρο, επέλεξε τον Martin Schulz, το ίδιο πρόσωπο που προειδοποίησε την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει πιστά τις συμφωνίες λιτότητος που κλείστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και συντηρητικούς…

…Η δέσμευση του Βαρουφάκη να εργασθεί εντός του πλαισίου του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι φανερή από τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα του. Παρά τις συστάσεις των Αμερικανών οικονομολόγων Paul Krugman και Mark Weisbrot να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Αργεντινής, να αρνηθεί τα χρέη της και να βγει εντελώς από την Ευρωζώνη, ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να υπομείνει τα επιβαλλόμενα σ’ αυτήν μέτρα από τους τραπεζίτες και την Γερμανική κυβέρνηση.  Αυτό σημαίνει ότι ο ΥΠΟΙΚ του ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στα βίτσια των τραπεζιτών πολύ πριν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.  Δεδομένων των αδιαμφισβήτητων αριστερών διαπιστευτηρίων πολλών μελών της Ελληνικής κυβερνήσεως, οι τραπεζίτες έχουν, τουλάχιστον, έναν πρόθυμο συνεργό ως υπουργό οικονομικών στην ελληνική πλευρά του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της οικονομίας του έθνους και για τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητος που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ με σαρωτική νίκη στην εξουσία…

…Η Ελλάδα που εφηύρε τον Δούρειο ίππο ως όπλο ενάντια στην Τροία, πρέπει να είναι σε εγρήγορση απέναντι σε Δούρειους ίππους όπως ο Βαρουφάκης που εμφυτεύτηκαν στην νέα Ελληνική κυβέρνηση”.

/neoellhn.blogspot.com/2015/02/blog-post_40.html#ixzz3R4vdjB6L

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *