Μία άποψη για την αποποινικοποίηση κατοχής και χρήσης ουσιών

Η θέση μας για ένα πρόβλημα αιώνων που αποτελεί το κύριο θέμα των ημερών. Την σκοπιμότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας την περιγράψαμε εδώ:

Η πρέζα στην υπηρεσία του ΔΝΤ:
“Αποποινικοποίηση” στην Ελλάδα, villas miserias στην Αργεντινή…
Στην ουσία του προβλήματος, το λάθος έγκειται στο “τσουβάλιασμα” ουσιών και χρηστών ενώ πρόκειται για τελείως διαφορετικές καταστάσεις με διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.
Ηρωΐνη (οπιούχα): Το ελεεινότερο εργαλείο του ιμπεριαλισμού. Η διαχρονική μέθοδος αποχαύνωσης, εξάρτησης, υποδούλωσης ανθρώπων. Ένας από τους βασικότερους χρηματοδότεςτου παγκόσμιου πολιτικού στερεώματος.

Η εισβολή στο Αφγανιστάν έγινε για έναν και μόνο λόγο: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την καλλιέργεια της…..

…..παπαρούνας, δίνοντας χτύπημα σε όλη την εφιαλτική αλυσίδα. Ούτε ο μουλάς με το σαρίκι που βουρδούλιαζε την γυναίκα, ούτε η 11η Σεμπτεμβρίου ήταν η αφορμή. Σήμερα κοριτσάκια λιώνουν στο οξύ επειδή πηγαίνουν σχολείο αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιείται. Η πρώτη ενέργεια των “απελευθερωτών” ήταν η άμεση επανέναρξη της παραγωγής του θανάτου. Αυτός ήταν ο λόγος της εισβολής φίλοι και θα τον αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.
Ο Χρήστης: Πραγματικά άρρωστος, εξαρτημένος σωματικά, ψυχικά και ηθικά. Σκοτώνει την ίδια του την μητέρα για μία δόση. Η έσχατη εξαθλίωση του ανθρώπου έρχεται από την ηρωΐνη. Κάθε άλλη περιγραφή περιττεύει.
Η αντιμετώπιση: Η κυβέρνηση θέλει την αποποινικοποίηση διότι θέλει αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους στην “πιάτσα”. Όχι επειδή ενδιαφέρεται να τους βοηθήσει. Οι λόγοι, ευνόητοι. Αυτοί οι άνθρωποι, παράγουν κέρδος για την αλυσίδα. Κάνουν τα πάντα (στην κυριολεξία) προκειμένου να εξασφαλίσουν το εικοσάρικο για να αγοράσουν. Δεν τρώνε, δεν ξοδεύουν για τίποτε άλλο παρά μόνο για αυτό.
Η λύση λοιπόν δεν είναι απλώς η “αποποινικοποίηση” της κατοχής και χρήσης. Ναι στην αποποινικοποίηση με παράλληλη παροχή της δόσης σε δημόσιες κλινικές και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ άμεση ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης ή παροχής υποκατάστατων στους χρήστες. Θα πείτε “μα να γίνει το κράτος διακινητής ηρωΐνης”; Η απάντηση είναι απόλυτη. ΝΑΙ. Στους πιστοποιημένους χρήστες, να παρέχεται με ιατρική επιστασία και έλεγχο η δόση και η ενημέρωση για τις εναλλακτικές λύσεις. Μία τέτοια πράξη θα δώσει την χαριστική βολή στο εμπόριο θανάτου στην Ελλάδα. Ο χρήστης δεν θα έχει πλεον λόγο να δολοφονεί την αξιοπρέπεια του και τους συνανθρώπους του. Νέοι χρήστες δεν θα υπάρχουν αφού ο παράγων “κέρδος” θα εκλείψει. Χιλιάδες παιδιά θα σωθούν και η κοινωνία θα λυτρωθεί από την κυριότερη αιτία εγκληματικότητας. Αυτή μάλιστα που δημιουργεί τα στυγερότερα, ασύλληπτα να χωνέψει ο ανθρώπινος νους, εγκλήματα.
Οι έμποροι Ηρωΐνης: Την Έσχατη των ποινών. Είναι υπάνθρωποι. Χειρότεροι από κάποιον απλό δολοφόνο, πιό αναίσχυντοι από τον στυγνότερο τύραννο.
Χασίς: Πλήρης αποποινικοποίηση και απελευθέρωση της καλλιέργειας. ΟΧΙ το παραμύθι της καλλιέργειας για “προσωπική χρήση”. Αρκετά με αυτό το παραμύθι της απαγόρευσης επειδή κάποια χαϊβάνια επέμεναν να φουμάρουν. Η καλλιέργεια της Καννάβεως είναι η σημαντικότερη εναλλακτική για να σταματήσει το μονοπώλιο του χαρτιού από τους ολίγους. Θα δώσει σημαντικές οικολογικές λύσεις απέναντι στην κυριαρχια του πλαστικού. Θα αποτελέσει μία πραγματική επανάσταση για την χρήση φυσικών υλών στην βιομηχανία, δίνοντας ανάσα στο περιβάλλον που μαστίζεται από τα μη ανακυκλώσιμα απόβλητα.
Από το να πείσεις τον όποιον γουστάρει να φουμάρει ότι γίνεται “δικαιολογία” για την απαγόρευση της καλλιέργειας ενός ευεργετικού φυτού, άστον να φουμάρει μέχρι να καεί. Απείρως προτιμότερο από αυτόν που πλακώνεται στα ουίσκια και έπειτα πλακώνει στο ξύλο την γυναίκα του και τα παιδιά του ή σκοτώνει δυο τρεις με το αυτοκίνητο του. Αποποινικοποίηση λοιπόν με παράλληλη απελευθέρωση της καλλιέργειας.
Το έχουμε εξηγήσει αναλυτικότερα εδώ: Legalize it… the right way!

Κόκα – λοιπά “γούστα”: Από χθες, πανηγυρίζουν οι ξεφτίλες γουστόζοι του Κολωνακίου, διότι επιτέλους θα μπορούν να φέρουν το απαραίτητο αξεσουάρ του καπιταλισμού και της εγωπάθειας, χωρίς να φοβούνται μην την πατήσουν όπως η αδελφή της πρώην υπουργού. Πανηγυρίζουν επίσης και οι έμποροι αφού οι πελάτες τους πλεον δεν θα έχουν καμμία αναστολή να αγοράζουν. ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ σε σχέση με το παρελθόν. Η αποποινικοποίηση λοιπόν της Κόκας αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο για τους εμπόρους της. Ένα ανέλπιστο δώρο της κυβέρνησης. Τόσο απλά.
Η Θέση μας: Καμμία αποποινικοποίηση. Ότι ίσχυε μέχρι τώρα να συνεχίσει να ισχύει με παράλληλη αυστηροποίηση των ποινών. Η χρήση κόκας είναι ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι ασθένεια. Η επιλογή, η πρόθεση τιμωρείται από τον νόμο. Όχι η ασθένεια ή το ακαταλόγιστο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *