Στον Τσίπρα το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Πλώρη για τα… ευρωπαϊκά σαλόνια βάζει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς αναμένεται σήμερα το προεδρείο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανάψει το πράσινο φως για τη θέση του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν…
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε χθες την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα επικύρωσε την υποψηφιότητά του, και σήμερα ταξιδεύει στη Μαδρίτη, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του προεδρείου του ΚΕΑ, το οποίο θα αποφασίσει για το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα συναντά ευρύτατη αποδοχή στους κόλπους της Αριστεράς και αυτό διαπιστώθηκε και το προηγούμενο διάστημα που υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Η τελική, τυπική, έγκριση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Η έντονη φημολογία των προηγούμενων μηνών για την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα επιβεβαιώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, καθώς μετέβη αιφνιδίως στις Βρυξέλλες καλεσμένος της ευρωομάδας της Αριστεράς.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν και το τετ α τετ του κ. Τσίπρα με τους σοσιαλιστές Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα καθώς η ευρωομάδα των σοσιαλιστών αναμένεται να στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σουλτς.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε εμμέσως ότι συζητείται στις τάξεις της ευρωαριστεράς η υποψηφιότητά του καθώς σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, απάντησε διπλωματικά, παραπέμποντας στη λαϊκή παροιμία «κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο».

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου πέντε μήνες, σε «νεκρό χρόνο» η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και στέλεχος του αριστερού γερμανικού κόμματος «Die Linke», Γκαμπριέλε Τσίμερ είχε μιλήσει για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα, εκφράζοντας, όπως έλεγε, τότε τις προσωπικές της απόψεις.

Η επιλογή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στις Ευρωεκλογές εδράζεται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον… προθάλαμο της κυβερνητικής εξουσίας.

Στελέχη της Κουμουνδούρου χαρακτήρισαν τιμητική την πρόταση τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τη χώρα ενώ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκτός συνόρων. Μάλιστα σημείωσαν ότι το πολιτικό «κέρδος» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναγνωρίσουν και οι… αντίπαλοι.

Ταυτόχρονα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε πως πλέον δεν θα έχει κανένα νόημα η επιχείρηση της κυβέρνησης να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ακραίο» και «αντιευρωπαϊκό» κόμμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

e-go.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *