Αντ.Σαμαράς: Τα χρήματα πρέπει να πιάσουν τόπο

Στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την ανεργία αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός κατά τη
διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

 «Τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Επιπλέον ανακοίνωσε τον ορισμό του αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «θέλω να έλθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε».

Για τον λόγο αυτόν ανακοίνωσε κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξεκινά την Τετάρτη στις 10 πμ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12 μμ με του υπουργείου Γεωργίας, στις 5 μμ του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 7 μμ του υπουργείου Υγείας.

 πηγή: www.real.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *