Θάνατος Μέσω…Φίμωσης Της Βορείου Ηπείρου

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


Διαβάζοντας τακτικά το ιστολόγιο του φίλου Τρύφωνα Τιπούρτη ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, με βάση του τα Ιωάννινα και συνεργαζόμενος μαζί του, όλη τη χρονιά πέρυσι στο ART tv και την εκπομπή μου Τα Πάντα Ρει…
όπου μας είχε πολλές φορές δώσει σημαντικά ρεπορτάζ, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι οι περιοχές της Βορείου Ηπείρου και οι Βορειοηπειρώτες που παραμένουν εκεί, δέχονταν την αφόρητη πίεση του καθεστώτος με στόχο την εξαφάνισή τους.

Τις προάλλες, διάβασα με μεγάλη προσοχή μιαν ανάρτηση η οποία δεν με αιφνιδίασε αλλά με εντυπωσίασε για την «ουσιαστική» παρέμβαση των όποιων «αρχών» της…
γειτονικής χώρας Αλβανίας , μέσω …ηλεκτρονικού αποκλεισμού.

Οι Αλβανοί , που τόσα χρόνια δεν τους «έπιανε το μάτι μας» έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου. Και μπορεί αρκετοί από τους Έλληνες «άρχοντες» να τους θεωρούν απλώς «κατσαπλιάδες», η ουσία όμως είναι ότι αυτό που έχουν αποφασίσει να κάνουν – να εξαφανίσουν από προσώπου γης τη Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες- το κάνουν καλά και φαίνεται ότι επιτυγχάνουν αυτό που επιδιώκουν.

Η Ελλάδα απλώς παρακολουθεί. Αν παρακολουθεί κι όλας. Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν κάνει τίποτα. Σαν να τους φοβάται τους Αλβανούς. Σαν να τρέμει την κυβέρνηση στα Τίρανα. Σα να έχει αποφασίσει ότι Βόρειος Ήπειρος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει και ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι απλά ένας …λαός, κάτι σαν τους «Λαιστρυγόνες» και τους «Κύκλωπες» που κάποτε υπήρξαν αλλά δεν υπάρχουν πια.

epirus-ellas.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *