Άριστη ποιότητα νερού στο Νομό Λασιθίου

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει τις πιο καθαρές παραλίες σε ότι αφορά την ποιότητα των νερών στην Ευρώπη. Ειδικά η Κρήτη και το Λασίθι, φαίνεται να αποτυπώνουν με πολύ ξεκάθαρο τρόπο αυτό το εξαιρετικό στοιχείο που καταγράφεται σε… ευρωπαϊκό επίπεδο με βάση τους ελέγχους που υιοθετεί η Κομισιόν, τηρώντας σχετική οδηγία. Ειδικά ο Ν. Λασιθίου, όπου τα σημεία ελέγχου ξεπερνούν τα 50 χαρακτηρίζεται από την «Άριστη ποιότητα νερού», που αντανακλά στη συμμόρφωση με τις ενδεικτικές τιμές που προβλέπονται, ανήκοντας στην κορυφαία κατηγορία που προκύπτει από τους σχετικούς ελέγχους.
Συγκεκριμένα, 13.352 δείγματα που λήφθηκαν την περασμένη χρονιά από 2.162 παραλίες και σημεία κολύμβησης της Ελλάδας, πιστοποιούν με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πως η χώρα μας βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο στην ποιότητα των νερών κολύμβησης που διαθέτει. Κι αυτό όταν η Ελλάδα διαθέτει το 9,8% όλων των περιοχών κολύμβησης στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από φορείς που εποπτεύει το κάθε κράτος-μέλος αλλά και η Ε.Ε., αποδεικνύεται πως η Ελλάδα διατηρεί ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών και το οποίο στηρίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει. Άλλωστε, στον Ελλαδικό χώρο το 99,7% των νερών που ελέγχονται προέρχονται από παράκτιες περιοχές, γεγονός που φανερώνει και τη σημασία που έχει για τους πολίτες τόσο η καλή ποιότητα όσο και ο έλεγχος.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *