«Την είχε δύο ώρες κλειδωμένη μέσα στο μπάνιο»

Νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες, για την υπόθεση Πιστόριους, φέρνει στο φως με δημοσίευμά της η μεγαλύτερη σε πωλήσεις εφημερίδα της Νότιας Αφρικής «Bleed».

Με τίτλο «Πίσω από τους νεκρούς», η νοτιοαφρικανική εφημερίδα παρουσιάζει δύο νέα στοιχεία,  που μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει γνωστά, και αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσαν οι τέσσερις πυροβολισμοί. Αρχικά, όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ τους, οι δημοσιογράφοι…
Fanie van Rooyen και Hilda Fourie, ο Όσκαρ Πιστόριους είχε κλειδωμένη για δύο ώρες μέσα στο μπάνιο την σύντροφό του Ρεέβα Στέενκαμπ η οποία λίγο αργότερα πυροβολήθηκε μέσα στο μπάνιο καθώς η πόρτα φέρει τέσσερις τρύπες από πυροβολισμούς.

Το δεύτερο στοιχείο που αποκαλύπτουν οι δημοσιογράφοι είναι ότι η αστυνομία όπως και ιδιωτική φύλαξη του κτήματος Silver Woods,  εκλήθησαν από τους γείτονες δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς – καθώς ακούγονταν φωνές από το σπίτι του Πιστόριους. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, από το σπίτι του Πιστόριους ακούγονταν ουρλιαχτά και αποφάσισα να καλέσω την αστυνομία καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για φόνο στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Πρετόριας.
Στο άκουσμα των κατηγοριών ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης, άρχισε να τρέμει και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς στα χέρια του αδερφού του. Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη όταν και ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, όπως και ζητά η υπεράσπιση.

Ωστόσο, η εισαγγελία ετοιμάζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή δίκης για «φόνο εκ προμελέτης», κατηγορία που μπορεί να επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πάντως, ο Πιστόριους αρνείται «όσο πιο έντονα γίνεται» την κατηγορία για φόνο, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένειά του και ο πράκτοράς του.

«Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον αθλητή ζήτησαν να αναβληθεί ως την Τρίτη η διαδικασία της αίτησης αποφυλάκισης με εγγύηση ώστε να έχουν το χρόνο να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της- ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου ο αθλητής θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας. Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη μεταφορά του αλλού ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστή ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγο να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Αρχικά, τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ατύχημα, αναφέροντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά λάθος, καθώς η 29χρονη ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων και εκείνος την πέρασε για διαρρήκτη.

Ανταποκριτής του «Guardian» που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δικαστήριο σήμερα περιέγραφε καρέ καρέ τις εικόνες που έβλεπε.

Ο Πιστόριους έφθασε στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων Α4.

Στα πρώτα καθίσματα του δικαστηρίου βρισκόταν, εκτός από τον αδερφό του αθλητή, ο πατέρας του και η αδερφή του.  Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο πατέρας του άπλωσε το χέρι του στον ώμο του γιου του.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αθλητής επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών καθώς θεωρείται «εθνικός ήρωας» στην Νότιο Αφρική.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *