Τελευταία Νέα

Ενορία στη Θεσσαλονίκη κατηχεί τα παιδάκια με κόμικς

Ο ιερέας του ναού Κοιµήσεως Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη π. Χρήστος βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να γίνεται κατήχηση στα παιδάκια, ώστε αυτά να μαθαίνουν τα της πίστης και να μη βαριούνται. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Μεταφράζουν ξενόγλωσσα κινούµενα σχέδια, τα υποτιτλίζουν ή τα µεταγλωττίζουν κι έπειτα τα ανεβάζουν στο YouTube. Από εκεί τα παιδιά µπορούν να παρακολουθήσουν βιντεάκια µε ιστορίες από την Παλαιά και….
Καινή Διαθήκη. Όπως η παραβολή του Ασώτου, η Κιβωτός του Νώε, η Γέννηση του Χριστού. Ο Ιησούς, η Παναγία, ο Αβραάµ, οι µαθητές του Χριστού εµφανίζονται µε µορφές καρτούν. Λέει ο π. Χρήστος: “Όταν προβάλλουµε τα κινούµενα σχέδιαθρησκευτικού περιεχοµένου στο κατηχητικό, στην εκκλησία, τα παιδιάείναι καθηλωµένα. Δεν κουνιούνται καθόλου. Είχα δει στο YouTube κάποια βιντεάκια κινουµένων σχεδίων µε θρησκευτικό περιεχόµενο. Ηταν κυρίως ρωσικά και ουκρανικά. Και σκέφτηκα ότι τα βιντεάκια θα µπορούσαν να µεταφραστούν για ναχρησιµοποιηθούν στα κατηχητικά. Ζούµε στην εποχή της εικόνας. Τα παιδιά επηρεάζονται πολύ από τις εικόνες”.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  Πολλά λες άσχετε. Είναι ένα μέσον μάθησης με τα σύγχρονα μέσα για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην εποχή της εικόνας κι όχι του βιβλίου. Διάβασε πρώτα ιστορία και θα δεις τη σχέση της Ορθοδοξίας μ' αυτή. Οχι ότι αρλούμπα ακούς απο τους άλλους . Η ημιμάθεια αυτή μας οδήγησε εδω που είμαστε σήμερα. θαυμάΖΟΥΜΕ ΤΙς ΓΙΌΓΚΕΣ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΆ ΈΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΓΚΞΟΥΡΟΎ ΚΙ ΑΓΝΟΟΎΜΕ ΤΗΝ αΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ είμαστε άσχετοι , ημιμαθείς και ξενολιγούρηδες.

  Reply
 2. vomoloxius

  Άν αυτό δέν λέγεται προσηλυτισμός,πώς στό διάλο λέγεται;;Αντί νά μάθούν στά πιτσιρίκια τήν Ελληνική ιστόρία τά μαθαίνουν βοθρολύμματα τής Καινής διαθήκης σέ κινούμενα σχέδια!!!Παρεμπιπτόντως θά αναφερθούν στόν [ηθικό Λώτ]όταν κουτούπωνε τίς κόρες του;;

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *