Ο γερμανικός Τύπος για τη Σύνοδο Κορυφής

Διχασμένος εμφανίζεται ο γερμανικός Τύπος την επομένη της συμφωνίας κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, η οποία αποφάσισε μαζική οικονομική στήριξη της Ελλάδας, ειδικότερα ως προς τις διαστάσεις των αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν στις Βρυξέλλες και τον ρόλο που διαδραμάτισε η….
καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Εκεί όπου η Frankfurter Rundschau θεωρεί ότι “η Ευρώπη συνέρχεται”, και η Berliner Zeitung διακρίνει “τη γέννηση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου”, η συντηρητική Die Welt, με λιγότερο ενθουσιασμό, επιλέγει να προβάλει ως τίτλο: “Άλλο ένα σχέδιο διάσωσης”.

“Η Ευρώπη πρέπει ωστόσο να χειροκροτήσει, τουλάχιστον με το ένα χέρι”, γράφει η οικονομική Financial Times Deutschland, η οποία προβλέπει “θερμό” φθινόπωρο, όταν θα χρειασθεί να συγκεκριμενοποιηθούν οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν χθες.

Αλλά τουλάχιστον, “πλέον κανείς δεν θέτει σε αμφισβήτηση το σύστημα, το ευρώ θα ζήσει”, γράφει η Suddeutsche Zeitung “η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε από την περασμένη άνοιξη μία σειρά εντυπωσιακών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δεν θα είχαν ποτέ υπάρξει χωρίς την πίεση που προκάλεσαν τα προβλήματα”.

Για την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην οποία πολλοί ευρωπαίοι εταίροι προσάπτουν ότι έθεσε προσκόμματα και καθυστέρησε τη λήψη των αποφάσεων, η Tageszeitung επιφυλάσσει τον εξής επαινετικό τίτλο: “Η Μέρκελ βάζει τη σφραγίδα της στο ευρώ”.

Η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στον μηχανισμό αποτελεί επιτυχία, γράφουν η Die Welt και οι Financial Times Deutschland, όμως για την Berliner Zeitung, κατά τους τελευταίους μήνες, “κάθε θέση της καγκελαρίου για την κρίση του ευρώ ξεπεράσθηκε από τις μετέπειτα αποφάσεις”.

Η εφημερίδα Bild, το ταμπλόιντ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, δεν συγκράτησε παρά μόνο ένα πράγμα από τη χθεσινή σύνοδο κορυφής. “Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι επίσημη: χθες συνέβη αυτό που η Bild είχε προβλέψει εδώ και καιρό”, έγραψε.


http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *