Γιατί ο Τζόρβας είπε: «Μέρκελ σ’ αγαπώ»!

Aθήνα
Ο Αλέξανδρος Τζόρβας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Secolo XIX και μίλησε για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την οικονομική κρίση και εκδήλωση την αγάπη του για την… …

Μέρκελ!

«Πολύς κόσμος στη χώρα μου υποφέρει, χάνει τη δουλειά του και δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει το φαγητό για την οικογένεια και τα παιδιά του. Για πολλούς τα μέτρα λιτότητας είναι επώδυνα. Ο αδερφός μου είναι άνεργος και η αδερφή μου αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εμεις οι Ελληνες κάναμε πολλά λάθη και η Γερμανία το ίδιο. Κρίμα» ανέφερε ο Τζόρβας.

Ερωτηθείς για το ματς της Ελλάδας με τη Γερμανία στο Euro 2012, απάντησε: «Στις μεγάλες διοργανώσεις νιώθεις πως κουβαλάς τη χώρα στους ώμους σου. Και σ’ εκείνη την περίπτωση ήταν περισσότερο ιδιαίτερο εξαιτίας των προβλημάτων. Η κατάστασή μας είναι δύσκολη με τις τράπεζες και τα λοιπά. Αρκετοί, όμως, είναι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν πως αποχωρώντας από το ευρώ θα επιστρέφαμε πίσω 30 με 40 χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς που αντιτάχθηκε στα μέτρα λιτότητας, έφτασε στο 27% στις εκλογές. Κέρδισε, όμως, η Νέα Δημοκρατία και έχω την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει καλή δουλειά». Μιλώντας για την ένταση που επικρατεί στα κοινωνικά στρώματα, ο Τζόρβας υποστήριξε: «Πολλοί πηγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και χιλιάδες άλλοι κάνουν βίαιες πράξεις. Είναι όπως στα ελληνικά γήπεδα».

Ακολούθως στάθηκε στη σημασία της… ποιότητας: «Είναι το μότο μου: η ποιότητα πάντα κερδίζει. Εγώ είδα αυτήν την εξέλιξη του ταλέντου του Σωτήρη Νίνη. Αυτή που ψάχνει ο Ταχτσίδης στη Ρόμα. Νεαρός στην Ελλάδα είχε πρόβλημα να ξεφύγει από τον ”λαβύρινθο”, αλλά στην Ιταλία η ποιότητα κέρδισε».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία του στην Παλέρμο: «Για 12 αγώνες έκανα καλά τη δουλειά μου, αλλά με απέκλεισαν για εξωαγωνιστικούς λόγους. Το πρόβλημα με την ιταλική γλώσσα ήταν απλώς μια δικαιολογία. Εχασα και τη θέση μου στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που έφυγα».

Εξέφρασε την ελπίδα η Τζένοα να αποδειχθεί καλύτερη για αυτόν: «Ωραία πρόκληση. Δουλεύω με τον Φρέι, έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, και προσπαθώ να τον ξεπεράσω. Εδώ ανταγωνιζόμαστε στα ίσα. Αντίθετα με την Ελλάδα που υπάρχουν πολλά βρώμικα παιχνίδια εκτός γηπέδου. Για να καταλάβετε τι λέω, εγώ δεν θα κάνω ζημιά στον Φρέι, όπως δεν έκανα και στον Γκαλίνοβιτς στον Παναθηναϊκό όσο ήμουν δεύτερος τερματοφύλακας».

Έκλεισε λέγοντας πως στα πρώτα του βήματα του έλεγαν «μην παίξεις μπάλα, κάνε το μοντέλο. Καλύτερα να μη δίνεις σημασία σ’ αυτά τα πράγματα. Για μένα το μόνο που αξίζει είναι να αποδείξεις την αξία σου στο γήπεδο. Και ισχύει και για τον Αλεξάντερ. Γράψε καθαρά: Μέρκελ, σ’ αγαπώ»!

 Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *