ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Καταγγελίες για αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την «πίσω πόρτα»

Καταγγελίες για περίεργες μεθοδεύσεις αναφορικά με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, τη στιγμή που η…

εκπαίδευση πλήττεται πολλαπλά από τις ελλείψεις.

Ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται για δεύτερο μήνα σε καθεστώς ομηρίας περιμένωντας με αγωνία την ανακοίνωση των αποσπάσεων από το Υπουργείο Παιδείας , ηΠεριφερειακή Διεύθυνση Αττικής υπο την ανοχή ή την άγνοια του υπουργείου προχωρά σε αποσπάσεις από την «πίσω πόρτα».

Ενώ λοιπόν οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν εδώ και καιρό ότι εκβιάζονται και οδηγούνται με πρωτόγνωρα αδιαφανείς διαδικασίες σε υποχρεωτικές μετατάξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα τα σχολεία είναι κενά από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για προκλητικές παρατυπίες στις διαδικασίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Prismanews.gr, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων οι οποίοι αρχικά είχαν πάρει απόσπαση σε γραφεία διευθύνσεων με συμπληρωματικές εγκυκλίους, στη συνέχειατοποθετήθηκαν σε σχολεία της Αθήνας με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή παρακάμπτοντας έτσι τη νόμιμη και καθ’ όλα υπό διαφάνεια διαδικασία αποσπάσεων που ευαγγελίζεται το υπουργείο παιδείας.

Οι αποσπάσεις αυτές, ουσιαστικά από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, οι οποίες έγιναν μέσω της πλαγίας οδού, ουδέποτε ανακοινώθηκαν ή αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Το γεγονός συνεπάγεται τη στέρηση της δυνατότητας σε άλλους εκπαιδευτικούς ,οι οποίοι έχουν προτεραιότητα και περισσότερα προσόντα, να αποσπαστούν στις παραπάνω θέσεις με τη νόμιμη οδό.

Prismanews.g

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *