Επιχείρηση μαμούθ στο Βόλο – Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. έμποροι του λευκού θανάτου

Συνελήφθησαν 10, ενώ αναζητείται ο 22χρονος υπαρχηγός

Την αποκάλυψη ότι αρχηγός του κυκλώματος, το οποίο με τις συλλήψεις των μελών του εξαρθρώθηκε την Πέμπτη, από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ήταν μία 40χρονη γυναίκα, προέβησαν κατά την….
διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Ταμβάκης και ο Διοικητής της Δίωξης Διαμάντης Καρβέλης.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα υπό την 35χρονη αρχηγό και τους τρεις υπαρχηγούς του, ο ένας εκ των οποίων, 22 ετών, αναζητείται, διακινούσε ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν από την Αθήνα και πωλούσε στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Σύμφωνα μάλιστα με τους αρχικούς υπολογισμούς, τα έσοδα του κυκλώματος τους τελευταίους μήνες ίσως και να άγγιξαν το ύψος των 50.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψαν οι δύο αξιωματικοί, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας παρακολουθούσαν την υπόθεση από τον περασμένο Οκτώβριο, με τα μέλη του κυκλώματος να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα προσεκτικά στις κινήσεις τους, αφού χρησιμοποιούσαν διάφορους τηλεφωνικούς αριθμούς, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά ονόματα και μεταξύ τους μιλούσαν συνθηματικά, χωρίς να κάνουν έξαλλη ζωή.

Την Πέμπτη και μετά συντονισμένη γιγαντιαία επιχείρηση, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν στις συλλήψεις των 10 εκ των 11 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίζεται, ήτοι της 35χρονης αρχηγού, των 2 υπαρχηγών και των 7 μελών, ελληνικής και αλβανικής υπηκοότητας, ενώ αναζητείται ο 22χρονος τρίτος υπαρχηγός.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

– πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 40 (ηγετικό στέλεχος), 32, 31, 38 και 23 ετών (περιφερειακά στελέχη),
– ένας ημεδαπός ROMA, ηλικίας 45 ετών (ηγετικό στέλεχος),
– μία 35χρονη ημεδαπή ROMA (ηγετικό στέλεχος),
– μία 31χρονη ημεδαπή (περιφερειακό στέλεχος) και
– δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιώντας έρευνες κατ’ οίκων και οχήματων των μελών της οργάνωσης που τα τελευταία χρόνια διακινούσε το λευκό θάνατο στα στέκια της πόλης, εντόπισε και κατέσχεσε ποσότητες ηρωίνης, όπλα κ.α. ακόμα και χρυσαφικά, τα οποία έπαιρναν αντί χρημάτων από τους χρήστες για να τους προμηθεύουν με τις δόσεις τους.

Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν:

– (93,203) γραμμάρια ηρωίνης,
– (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
– το χρηματικό ποσό των (45.064) ευρώ,
– (5) οχήματα, από τα οποία (3) I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες,
– (2) καραμπίνες, για μία από τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή,
– (1) πιστόλι κρότου – λάμψης,
– (3) φυσίγγια κρότου,
– (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας 15 εκατοστών,
– (17) κινητά τηλέφωνα και (15) κάρτες SIM,
– (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
– (4) συσκευές USB,
– (2) κάρτες υπολογιστή,
– (1) φωτογραφική μηχανή,
– (1) κάμερα και
– διάφορα χρυσαφικά (σταυρός, σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού κ.α.), προερχόμενα ως τίμημα έναντι αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Παράλληλα κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί που δεν ανήκουν στην οργάνωση, για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, στη κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο μαχαίρια, με μήκη λάμας (16) και (11) εκατοστών,
– ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου,
– ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
– δύο αβολίδωτα φυσίγγια,
– ποσότητα κάνναβης (0,7) γραμμαρίων.

Σε βάρος των 10 μελών που συνελήφθησαν σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ την συνέντευξη Τύπου

e-volos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *