Τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους

Ακούμε συνέχεια ότι συγκεκριμένα τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να κάνουν τα…

πάντα, από το να εντείνουν την προσοχή, να ενισχύουν τη μνήμη, την προσοχή και την εγκεφαλική λειτουργία. Αλλά λειτουργούν πραγματικά; τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να διατηρήσετε υγιή τον εγκέφαλό σας, αν προσθέσετε “έξυπνες” τροφές και ποτά στη διατροφή σας

Η καφεϊνη μπορεί να σας κρατήσει σε εγρήγορση


Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να ενισχύσετε το IQ ή για να γίνετε πιο έξυπνοι, αλλά υπάρχουν ορισμένες ουσίες, όπως η καφεϊνη, μπορεί να σας ενεργοποιήσει και να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε. Πέρα από τον καφέ, η σοκολάτα, τα ενεργειακά ποτά και ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, μπορούν να σε βοηθήσουν. Βέβαια αν το παρακάνετε μπορεί να σας κάνει νευρικούς και ανήσυχους.

Η ζάχαρη μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση


Η ζάχαρη είναι η προτινόμενη πηγή καυσίμων του εγκεφάλου σας, όχι η επιτραπέζια ζάχαρη αλλά η γλυκόζη, την οποία μεταβολίζει το σώμα σου, από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες του τρώτε. Για το λόγο αυτό, αν πιείς κάτι γλυκό μπορεί να ενισχύσεις βραχυπρόθεσμα τη μνήμη, τη σκέψη, και τη νοητική σου ικανότητα. Ωστόσο μην το παρακάνεις, γιατί μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε το πρωινό για να ενισχύσετε τον εγκάφαλό σας.


Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή σας. Οι μαθητές που τρώνε πρωινό τείνουν να αποδίδουν σημαντικά καλύτερα από εκείνους που δεν το κάνουν. Τα τρόφιμα στην καρυφή της λίστας καυσίμων του εγκεφάλου, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Τα ψάρια είναι τροφή του εγκεφάλου.


Μια πηγή πρωτεϊνης που σχετίζεται με την ενίσχυση του εγκαφάλου είναι τα ψάρια- πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για τη λειτουργία του εγκαφάλου και την ανάπτυξη. Για την υγεία του εγκαφάλου και της καρδιάς, καλό θα ήταν να τρώτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα.

Προσθέστε μια ημερήσια δόση από καρύδια και σοκολάτα


Οι ξηροί καρποί είναι πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, η οποία συνδέεται με την εξασθένηση ρων γνωστικών λειτουργιών, καθώς μεγαλώνετε. Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Απολαύστε μικρή ποσότητα καρυδιών και μαύρης σοκολάτας χωρίς υπερβολές για να αποφύγετε τις επιπλέον θερμίδες και τα λιπαρά.

Τα blueberries είναι πολύ θρεπτικά.


Έρευνες έχουν δείξει ότι τα blueberries μπορούν να βοηθήσουν στις παθήσεις του εγκεφάλου και να μειώσουν τις επιπτώσεις της ηλικίας που σχετίζονται με παθήσεις όπως το Alzheimer και η άνοια. Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε blueberries βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία των μυών.

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.


Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια. Εάν η διαροφή σας δεν διαθέτει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορεί να μειώσει την ικανότητα σας να συγκεντρωθείτε. Τρώγοντας πάρα πολύ ή πολύ λίγο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα σας να συγκεντρωθείτε. Ένα βαρύ γεύμα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ληθαργικοί, ενώ πολύ λίγες θερμίδες μπορεί να οδηγήσουν σε διαρκές αίσθημα πείνας.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *