Λ. Κατσέλη: Να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου

Γράφει ο Αιας

«Το 2015, είναι η χρονιά ορόσημο για τη μεγάλη ανατροπή και την έναρξη μιας δύσκολης αλλά ελπιδοφόρου πορείας για έξοδο από την κρίση….
Είναι η χρονιά που θα φέρει για πρώτη φορά στο πηδάλιο της χώρας μια Κυβέρνηση της Αριστεράς, με ισχυρή λαϊκή εντολή, για να προτάξει το εθνικό δημόσιο συμφέρον και να αποκαταστήσει αξίες και έννοιες που έχουν εξευτελιστεί: την εθνική ανεξαρτησία τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη συμμετοχική δημοκρατία», τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η κ. Κατσέλη, χαρακτήρισε την 18η Ιανουαρίου σημαδιακή μέρα. «Για πολλούς από μας, στις 18/1/96, στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε η μετέπειτα πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ελλάδας. Με την εδραίωση μιας κλειστής παρέας στην εξουσία αναπτύχθηκε μια τραπεζοκεντρική πλουτοκρατία, που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση. Το παρελθόν καταβρόχθισε το μέλλον».
Συνεπώς, «τα πρόσωπα έχουν τεράστια σημασία», σημείωσε, διαμηνύοντας ότι, «το καλύτερο πρόγραμμα και οι καλύτερες ιδέες μετατρέπονται σε κακέκτυπα αν δεν υπηρετούνται από ανθρώπους, που ξέρουν τι δεν ξέρουν, που παραδέχονται τα λάθη τους, που μάχονται για το κοινό καλό, που δε διστάζουν να κάνουν ρίψεις όταν το επιβάλλει η συνείδησή τους».
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις προκλήσεις της νέας χρονιάς.
Καλούμεθα, είπε,
Να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό ώστε να πάρουμε την τύχη της πατρίδας μας ξανά στα χέρια μας.
Να διαφυλάξουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα που απειλούνται.
Να υλοποιήσουμε ένα παραγωγικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μπορούν να ζήσουν με δουλειές και αξιοπρέπεια στον τόπο τους.
Να επουλώσουμε τις ανοικτές πληγές από την ανθρωπιστική κρίση.
Να διαλύσουμε τα κλειστά κυκλώματα επιρροής και διαπλοκής που κυριαρχούν και ποδηγετούν το πολιτικό σύστημα, αλλάζοντας εκ βάθρων θεσμούς και μηχανισμούς
Να αναδείξουμε νέα πρότυπα, ένα καινούργιο Ήθος στη ατομική συμπεριφορά, στην κοινωνική δράση, στην πολιτική.
Καταλήγοντας η κ. Λούκα Κατσέλη, υπογράμμισε: «Υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες, η ευθύνη του καθενός και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια. Η χρονιά που ξεκινά αποτελεί επιβεβαίωση των στρατηγικών της Κοινωνικής Συμφωνίας, η οποία δηλώνει παρούσα στον κοινό αγώνα, με ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στις διεργασίες»
Η εκδήλωση διεξήχθη μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, ενώ διάχυτη ήταν η αισιοδοξία για την εκλογική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι δε οι προσκεκλημένοι, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, εξήραν τις προσπάθειες της Κοινωνικής Συμφωνίας για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου διακυβέρνησης, που θα αλλάξει ριζικά την έως σήμερα αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.
Κατάμεστη η αίθουσα, από τα στελέχη και φίλους της Κοινωνικής Συμφωνίας (περισσότερα από 700 άτομα), ενώ παρέστησαν: Δούρου Ρένα Περιφερειάρχης Αττικής, Καραμέρος Γιώργος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σαράντης Νίκος Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Σταθόπουλος Γιώργος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Καπλάνης Γιώργος Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Σπίρτζης Χρήστος, Πρόεδρος ΤΕΕ, Καββαθάς Γιώργος Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Κρητικός Βαγγέλης πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Μαλεβίτης Ηλίας Πρόεδρος ΑΧΙ Ελλάδας, Κολιτσόπουλος Δημήτρης Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ελεύθερης Πάλης, Εγγλέζος Μπάμπης Πρόεδρος ΣΕΔ, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Β΄ Αθηνών, Βίτσας Δημήτρης, Βαρουφάκης Ιωάννης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κυρίτσης Γιώργος, Λιβάνης Ηλίας, Μπασκόζος Γιάννης, Παππάς Νίκος, Πουλάκης Κώστας, Τσουκαλάς Δημήτρης και Χατζηαντωνίου Γιάννης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄ Αθηνών, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Μπελαντής Δημήτρης, Σακελλαρίδης Γαβριήλ και Φίλης Νικόλαος, οι υποψήφιοι βουλευτές των Πράσινων -ΔΗΜΑΡ Αρσένη Τζένη, Επικρατείας, Φωτεινός Θρασύβουλος, Β΄Αθηνών και Ζιάκου Έλενα, Α΄Αθηνών, καθώς επίσης και οι Αρσένης Γεράσιμος, Μηλιός Γιάννης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Πανούσης Γιάννης, εκπρόσωποι της Ιταλικής Αριστεράς κ.ά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *