Κατάλληλος σύντροφος : το κλειδί για την εξέλιξη της καριέρας σας

Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν μπορούν να μας βγάλουν τον καλύτερο αλλά και το χειρότερο εαυτό μας. Πολλές γυναίκες με ισχυρές επαγγελματικές καριέρες σημειώνουν πως οι σύντροφοί τους ήταν εκείνοι που τις ωθούσαν συνέχεια για κάτι καλύτερο…
και ήταν εκείνοι που τις στήριζαν ψυχολογικά και τόνιζαν την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητές τους. Αυτό είναι από τα δυσκολότερα κομμάτια σε μία οποιαδήποτε σχέση, πόσο μάλλον σε μία ερωτικής φύσεως, όταν ο άντρας είναι εκείνος που σύμφωνα με τα ελληνικά κοινωνικά στερεότυπα δουλεύει σκληρά και “φέρνει τα λεφτά”. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθ΄ όλα προετοιμασμένη να αποδεχτεί τις καινούριες επαγγελματικές συνθήκες. Λίγοι Έλληνες άντρες θα έμεναν σπίτι προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά ενώ η γυναίκα δουλεύει και αντίστροφα λίγες Ελληνίδες γυναίκες θα “εμπιστεύονταν” τα παιδιά στην εξ ολοκλήρου φροντίδα του ανδρός τους ενώ αυτές εργάζονται. Ποιά είναι τα σημάδια που θα αναγνωρίσετε ότι κάνουν το σύντροφό σας τον ιδανικό συνοδοιπόρο στην επαγγελματική σας καριέρα ; Τα παρακάτω :

Δεν φοβάται την εξέλιξή σας και μάλιστα την επικροτεί. Πολλοί άντρες “φοβούνται” τις ισχυρές και δυναμικές γυναίκες. Ο σωστός σύντροφος θα σας στηρίξει και θα επικροτήσει την ανέλιξή σας χωρίς να προσπαθήσει να βάλει τον εαυτό του μέσα σε αυτό μειώνοντας την προσπάθειά σας.
Είναι ρεαλιστικός χωρίς να είναι στέκεται εμπόδιο στις αποφάσεις σας. Μπορεί να σας συμβουλέψει χωρίς να σας φουσκώσει τα μυαλά και κρίνοντας μία κατάσταση βασισμένος σε γεγονότα και όχι σε προσωπικά του συμφέροντα.
Ασκεί κριτική χωρίς να επικρίνει. Θα σας πει την άποψή του χωρίς περιστολές, αλλά και χωρίς επικριτικό ύφος. Η γνώμη του είναι σεβαστή και κατανοεί απόλυτα πως η τελική απόφαση είναι δική σας, στηρίζοντάς σας ότι κι αν αποφασίσετε.
Θα χαρεί πραγματικά για τη χαρά σας και θα λυπηθεί ειλικρινά για τη λύπη σας. Όλοι μας θέλουμε να περιβάλλομαστε από αληθινούς άνθρωπους. Στα καλά νέα όμως, είναι λίγοι εκείνοι που θα χαρούν και θα σας συγχαρούν για την επιτυχία σας από τα βάθη της καρδιά τους. Φανταστείτε λοιπόν τη ζωή σας με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν χαίρεται ειλικρινά, μεταδίδοντας σας την αρνητικότητά του.
Δεν ζηλεύει ούτε προσπαθεί να σας ανταγωνιστεί. Σέβεται την καριέρα σας όπως αντίστοιχα σέβεται και τη δική του. Η δουλειά σας δεν είναι υποδεέστερη της δικής του και έτσι ακριβώς την αντιμετωπίζει.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *