Το “χαβά” του… ο Λαζαρίδης περί άκρων…

Συνεχίζει να ρίχνει “λάδι” στη φωτιά…


Γράφει το ΞΩΤΙΚΟ
Εδώ το πολιτικό σκηνικό κοντεύει να καταρρεύσει… και ο Υπουργός Επικρατείας στην καρακοσμάρα του μεταξύ δύο παράλογων άκρων… φασισμού και αντιφασισμού… λίγα 24ώρα μετά την εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία στο Κερατσίνι…
Με την αξιωματική αντιπολίτευση τα έχει βάλει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και δεν λέει να ηρεμήσει. Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εκπέμπει όμως σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτόν…

Ο Σαμαράς κατά τη μαγνητοσκοπημένη δήλωση – διάγγελμα (με αφορμή το φόνο του μουσικού στο Κερατσίνι) φάνηκε πιο ενωτικός… μακριά από θεωρίες περί άκρων… τονίζοντας πως «δεν είναι ώρα για διαφωνίες» και ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν τους πολίτες».

Ξέρει τι κάνει ο Σαμαράς. Πονηροί σου λέει καιροί, ας τα αφήσουμε… τα πολλά πολλά…

Ο Λαζαρίδης όμως ένα θέμα το έχει με τα άκρα – εμπνευστής της θεωρίας – είναι και συναισθηματικοί οι λόγοι… 

Να ήταν όμως και ο μόνος που έχει το κόλλημα… 
“Φωτιές” στο Σαμαρά πάνε να ανάψουν… και άλλοι… 

Έλα ντε όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αστειεύεται και ζητάει την παραίτηση του Υπουργού… θεωρώντας πως με αυτή τη ενοχλητική του στάση επιτείνει την ένταση μόνο για προσωπικούς λόγους την στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει δύσκολες και ύποπτες καταστάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση του ευθύς αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού τόνισε μεταξύ άλλων:

«Καλέσαμε τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο να αποκηρύξουν τις επικίνδυνες απόψεις του κ. Χ. Λαζαρίδη , περί της θεωρίας των δύο άκρων, καθώς και για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυνταγματικό κόμμα. Ο μεν πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική της αναδίπλωσης προσπερνώντας το θέμα, προφανώς σε μια προσπάθεια να κατευνάσει εσωτερικές φωνές εντός του κόμματος του αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβέρνηση του στο εξωτερικό. Ο δε κ. Βενιζέλος επανήλθε επιτιθέμενος, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την στρατηγική της έντασης.

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας κατά του φασισμού- νεοναζισμού δεν γίνεται με μισόλογα και υπεκφυγές ούτε με την υιοθέτηση επικίνδυνων, ανιστόρητων θεωριών που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και τον εκφοβισμό της κοινωνίας. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και το μέτωπο απέναντι στη σύγχρονη έκφραση του νεοναζισμού προϋποθέτουν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της προχθεσινής δολοφονίας, την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και την άρση των αιτιών και των πολιτικών που γεννούν την κοινωνική εξαθλίωση. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό από όπου και αν προέρχονται».

Και έπεται συνέχεια… με την πολιτική κόντρα να χτυπάει κόκκινο…

Βαρυχειμωνιά νωρίς “χτύπησε” την πόρτα του Μαξίμου… Άντε να δούμε…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *