“Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει… και ξανά προς τη δόξα τραβά”‏

Από τη Γεωργία Πασσαλή
Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και σεβασμό στο ‘Επος του ’40 γιορτάστηκε και εφέτος το “ΟΧΙ”. Ένα “ΟΧΙ” στα μεγαλεπίβολα σχέδια Φασιστών -Ναζιστών, που θέλησαν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη και πίστεψαν πως δεν θα βρουν αντίσταση.

Σήμερα, τα μηνύματα που περνούν μέσα από τις παρελάσεις και τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου είναι…
πιο επίκαιρα από ποτέ. Για ακόμη μια περίοδο στην ιστορία, οι “Μεγάλες Δυνάμεις” κάνουν επίδειξη ισχύος έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών και παράλληλα οι κερδοσκόποι στήνουν τα παιχνίδια τους.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός πολέμου, που όμως αυτή τη φορά, δε γίνεται με όπλα, αλλά με την επιβολή σκληρών μέτρων που αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και μας οδηγούν μοιραία στην πλήρη εξαθλίωση.

Την ώρα που η χώρα έχει γίνει άθυρμα των οίκων αξιολόγησης και των κερδοσκόπων, η νέα γενιά, μαθητές και φαντάροι δηλώνουν παρόντες και δίνουν την υπόσχεση πως θα πράξουν όπως οι προκάτοχοί τους, με αίσθημα ευθύνης και πάθος για την Ελευθερία. Με αγάπη για την Πατρίδα και πίστη σε υψηλά Ιδανικά.

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο στη φράση “ελευθερία ή θάνατος” αποτυπώνεται η βαθιά αγάπη του Έλληνα για την Ελευθερία που θεωρεί ύψιστο αγαθό και δεν φοβάται να πολεμήσει γι’αυτην.

Πολλοί λένε πως η νεολαία κοιμάται και ψάχνει ταυτότητα, αράζοντας από τη μια καφετέρια στην άλλη. Θυμούνται να πουν κάθε χρόνο αν ” οι φούστες είναι κοντές” και τα “μαλλιά καρφάκια”, ενώ δεν επισημαίνουν το πιο σημαντικό που είναι η συμμετοχή των νέων που είναι όλο και μεγαλύτερη.

Γιατί στόχος είναι να υποβαθμιστεί το νόημα και ο σκοπός της παρέλασης.Κι έτσι να την καταργήσουν. Και, μαζί με αυτήν, να σβήσουν καθετί μας θυμίζει πως έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ελεύθεροι και έχουμε μάθει από τους προγόνους μας να δίνουμε μάχες για να ζουμε χωρίς να μας ελέγχουν.

Έχουν καταλάβει ποιο είναι το μυστικό που η Ελλάδα “λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά “. Όσο κι αν βολεύει κάποιους η αδιαφορία των νέων, αυτοί είναι που φέρνουν πάντοτε την ανατροπή είτε ο εχθρός είναι ο ιμπεριαλιστής Χίτλερ, είτε η Moody’s, είτε μια χούντα, είτε η τρόικα.Οι νέοι για μια ακόμη φορά είναι εδώ και δίνουν υπόσχεση πως θα τιμήσουν τους ήρωες έχοντάς τους ως λαμπρό παράδειγμα. Φωνάζοντας το “ΟΧΙ” που οι μεγάλοι κωλύονται να ξεστομίσουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *