xOrisOria News

Ο Πούτιν ευχήθηκε στο Ναζαρμπάγιεφ κάθε επιτυχία στις προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στηρίζει τον Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ ως υποψήφιο στη θέση του προέδρου του Καζαχστάν και του εύχεται κάθε επιτυχία στον …
προεκλογικό αγώνα, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI. Τη δήλωση αυτή ο πρόεδρος έκανε μετά τη διμερή συνάντηση με το Ναζαρμπάγιεφ την Παρασκευή.

“Για όσους αγαπούν το Καζαχστάν, για όσους που εκτιμά την σταδιακή και πολύ φανερή του ανάπτυξη, για όλους βεβαίως είναι πολύ σημαντικό τις ημέρες αυτές να στηρίξουν τον πρόεδρο του Καζαχστάν. Και μάλιστα εγώ είμαι ένας από αυτούς “, δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους, “Σας εύχομαι κάθε επιτυχία “, απευθύνθηκε στο Ναζαρμπάγιεφ που βρισκόταν δίπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο Ναζαρμπάγιεφ “αναμφισβήτητα είναι ένας έξοχος ηγέτης της χώρας του, άνθρωπος με μεγάλο κύρος όχι μόνο στο Καζαχστάν, αλλά και σε όλο τον κόσμο, γνωστός πολιτικός που τον γνωρίζουν και τον σέβονται “.

“Από την άποψη αυτή λες και δεν χρειάζεται τη στήριξη από έξω “, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βάσεις της λειτουργίας της οικονομίας που δημιουργήθηκαν στο μετασοβιετικό περιβάλλον, θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες.

“Πράγματι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία είναι δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση στις αγορές. Είμαι όμως πεποισμένος ότι οι βάσεις τις λειτουργίας της οικονομίας και του κοινωνικού τομέα που δημιουργήθηκαν, μεταξύ άλλων, με την άμεση συμμετοχή σας, αναμφισβήτητα θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες “, είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Καζαχστάν.

“Εννοείται, αν το κάνουμε όλοι μαζί, όπως το έχουμε κάνει τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι πιο εύκολο για μας να βγούμε από την κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα “, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Επίσης ευχαρίστησε για τη δυνατότητα στο σχήμα αυτό να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων για την ένταξη και τις διμερείς σχέσεις. “Στον κόσμο υπάρχουν αρκετά πολύπλοκα προβλήματα τα οποία χρήζουν ειδικής προσοχής από την πλευρά μας “, πρόσθεσε ο Πούτιν.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post