Αργεντινή: Παραιτήθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ αποδέχθηκε την Τετάρτη την παραίτηση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της.
Ειδικότερα ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Αλφρέντο Σκοτσιμάρο, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο Αλεχάντρο Βανόλι, ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής.

Δεν είναι σαφείς ακόμη οι αιτίες που υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Φερνάντες ο διοικητής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

Νωρίτερα, το χρηματιστήριο στο Μπουένος Άιρες υπέστη μεγάλες απώλειες όταν άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικές φήμες, κλείνοντας με πτώση 8,22% στις 11.516,28 μονάδες.

Η Φερνάντες ντε Κίρσνερ είχε υποστηρίξει σε μια ομιλία της χθες ότι η κυβέρνησή της είναι ο στόχος μιας «συνωμοσίας» οικονομικής και κερδοσκοπικής φύσεως οικονομικών και πολιτικών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Αργεντινή.

Στην ομιλία της, η Κίρσνερ είπε ότι θέλει να ερευνηθούν οι ευθύνες των ΗΠΑ, έστω κι «χάσει τη ζωή της». «Εάν έχω καταλήξει σε κάτι, είναι να κοιτάζω όχι προς την Ανατολή αλλά προς το Βορρά», ανέφερε.

Η Κίρσνερ κατηγορεί αντιπάλους της πολιτικής της ότι επιδιώκουν επίσης να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή της κερδοσκοπώντας στη νομισματική αγορά.

Οι αντίπαλοί της, επέμεινε η πρόεδρος, θέλουν να «ανατρέψουν την κυβέρνηση με βοήθεια από το εξωτερικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *